Studiu Pampers cu concluzii importante: Ce vor mamicile de la un scutec - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Studiu Pampers cu concluzii importante: Ce vor mamicile de la un scutec

Sfatulparintilor » Recomandări și timp liber » Studiu Pampers cu concluzii importante: Ce vor mamicile de la un scutec
sfatulparintilor.ro-pack shot premium care

Fiecare mămică dorește să-i ofere micuțului său cea mai bună îngrijire, încă din primele clipe de viață. Dar fiecare gândește și simte diferit. De aceea, Pampers, în parteneriat cu Societatea Română de Pediatrie, a dezvoltat în luna decembrie un studiu ce a vizat perspectiva mămicilor asupra unei îngrijiri de cinci stele a copilașilor lor.

Un număr de aproximativ 1000 de mămici au fost implicate în proiect, împărtășind modul în care își îngrijesc micuțul, aducând în prim-plan atât aspectele ce țin de sănătatea lui, cât și pe cele legate de dezvoltarea personalității ori de educația celui mic.

76 % dintre mămici apelează la experții în îngrijirea copiilor, fiind conștiente de importanța sfaturilor primite din partea persoanelor avizate. Mai mult decât atât, copilașii sunt duși la medic ori de câte ori este nevoie. Astfel, aproximativ jumătate dintre respondente optează pentru controalele periodice lunare, în timp ce cealaltă jumătate apelează la medic de fiecare dată când copilul dă semne de îmbolnăvire.

 

 

Scutecul utilizat a reprezentat o altă temă abordată în cadrul studiului, știind cu toții că mămicile au opinii diferite în ceea ce privește protecția împotriva umezelii atunci când vine vorba de pielea sensibilă a bebelușului lor. Totuși, aproape 96 % dintre ele au fost însă de acord asupra importanței utilizării unor produse care să îi ofere celui mic protecție maximă, dar și  libertate deplină de mișcare, pentru a se putea mișca în voie și descoperi lumea cu bucurie.

Pielea sensibilă a bebelușilor se datorează unor particularități la această vârstă (este fină, fragilă, mai subțire decât pielea adulților, are o permeabilitate mare și prezintă anumite funcții care nu sunt maturate încă).  Este foarte important ca pielea acestuia să fie uscată și protejată de leziunile cauzate de excesul de umezeală, de temperatura nepotrivită sau de contactul cu diferite țesături care pot vătăma epiderma. Pielea bebelușilor trebuie protejată de agresiunea unor agenți chimici sau infecțioși, de fricțiunea minimă a vestimentației. De aceea, este necesar ca scutecul copilului să aibă o putere mare de absorbție, să fie flexibil și să nu îl strângă”, afirmă medicul pediatru Roxana Rusu Pușcă, expert Pampers.

Din punct de vedere educațional, mămicile intervievate în cadrul studiului au susținut că prin educația oferită celor mici, sunt vizate transmiterea unor valori precum voință și corectitudine, onestitate deplină, integritate și altruism. “Valorile personale ale fiecăruia dintre noi se conturează încă din copilărie, unele din ele păstrându-se, altele nu. Cu cât aceste valori sunt mai înalte, cu atât contribuția individului la societatea în care trăiește va fi mai încărcată de <plusvaloare> și putem cu adevărat spera la o lume mai bună. Valorile pe care mămicile din țara noastră își doresc să le transmită prin educație copiilor fac parte din acea categorie a valorilor înalte, care, integrate în sistemul de valori al copiilor, vor reuși cu siguranță să schimbe în sens pozitiv lumea actuală”, susține psiholog Cristiana Haica, expert Pampers.

84 % dintre mămicile intervievate au inclus în topul lucrurilor care îl fac fericit pe copilașul lor îngrijirea, protecția și dragostea permanentă, necondiționată pe care acesta o primește din partea părinților. Pentru 89 % dintre acestea, dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a bebelușului se bazează pe o relație strânsă cu părinții, pentru ca cel mic să se simtă întru totul protejat și să poată explora lumea cu încredere.

99 % dintre respondente au adus de asemenea în prim-plan părinții și familia, ca având cea mai mare influență în formarea personalității copilului în primii ani de viață.

Conștientizarea acestor aspecte ale relației părinte-copil sunt într-adevăr garanția unui echilibru psiho-emoțional al copilului și a unei relații armonioase cu acesta. Cercetările științifice, studiile psihologice au arătat într-adevăr că cea mai mare influență în formarea persoanalității copilului o au în primii ani de viață părinții și familia, iar faptul că aproape în unanimitate este afirmat acest lucru de mămicile intervievate, arată că acestea sunt conștiente de rolul pe care îl au în viața copilului lor, asumându-și  cu maturitate responsabilitățile ce decurg din acest rol”, adaugă psihologul Cristiana Haica.

 

Studiul a fost realizat online, pe pagina de Facebook a Pampers – “ Lumea Mămicilor”, la acesta luând parte în perioada 11.12.2012 – 06.01.2013 un număr de aproximativ 1000 de mămici. 

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 23/01/2013