Shop
Ultimele 100 de articole

Ce sa-ti inveti copiii despre bani cu ajutorul lui Maruntila si Bancnotila

15 mai 2018, , Vizualizări: 655
Maruntila si Bancnotila

Cartea ”Maruntila si Bancnotila” reprezinta prima carte de educatie financiara pentru copii, din Romania, prin stilul de scriere si abordarea informatiilor din sfera finantelor personale in maniera ludica si creativa. Povestea care sta la baza cartii pentru copii fiind o poveste educativa ce imbina elemente de poveste cu cele de basm si o ilustratie reprezentativa; poveste inspirata din realitate, mai precis, din viata autoarei.

 

Roxana Bucur este planificator si consultant financiar independent, planificand obiectivele financiare ale adultilor, oferind cele mai bune recomandari care au dat roade si in sfera obiectivelor personale. Cartea vine in completarea activitatii sale si a pasiunii pentru educatie, avand la activ mai multe publicatii stiintifice internationale din sfera academica si o singura publicatie, de o mai mare extindere, aparuta la o editura din Germania.

 

”Maruntila si Bancnotila” aduce in prim – plan importanta educatiei financiare de la varsta copilariei, in privinta crearii unor obisnuinte si comportamente financiare adecvate solutionarii eventualelor probleme financiare si a realizarii obiectivelor financiare.

Protagonistii principali sunt doi copii, de 3, respectiv 9 ani, camarazii cititorilor, adresandu-se acestui interval de varsta, dar si parintilor carora le plac povestile. Impactul povestii asupra adultilor o reprezinta constientizarea principiilor financiare implicate in sfera finantelor personale ale familiei. Copiii vor insoti protagonistii de-a lungul timpului, afland despre mai multe activitati si de implicatiile banilor de-a lungul timpului, observand, astfel, consecintele actiunilor cu privire la bani ai celor doi. Actiunea va face ca fiecare cititor sa aleaga ce comportament vrea sa deprinda cu privire la banii lui.

 

Cartea merita citita, intrucat pe langa cultivarea lecturii si a dezvoltarii limbajului cu noi termeni, copiii sunt initiati in viata financiara, a ceea ce va insemna actionarea cu finantele personale si cladirea obiectivelor proprii, iar lecturarea impreuna cu adultul, cu parintele sau vine in ajutorul consolidarii relatiei afective, ajuta la dezvoltarea inteligentei emotionale in raport si cu inteligenta financiara si academica. Lectura indeamna dialogul cu parintele in  ceea ce priveste situatiile in care protagonistii sunt pusi in raport cu finantele lor. Povestea in sine confera o maniera plina de suspans si incita la rationalizarea actiunilor, iar consecintele ilustrate determina alegerea cailor de gestionare a finantelor pe care fiecare cititor si le insuseste. Copiii vor afla despre abordarea inceperii unei afaceri: cum se alege si testeaza o idee, cum se pune in practica, avand la dispozitie doua optiuni ce sunt prezentate de cei doi protagonisti, care nu au aceeasi maniera de gestionare a finantelor, fapt ce ofera posibilitatea ilustrarii modurilor diferite de abordare a banilor si a realizarii obiectivelor financiare, iar ceea ce este cel mai important, povestea nu are o concluzie delimitata de autor, ci protagonistii, dar si actiunile prezentate nu au o abordare dihotomica, in linii de bine si rau, ci, sunt prezentate ca diverse modalitati de actiune.

 

Maruntila, dar si Bancnotila pot reprezenta exemple, modele ale copiilor ce le vor transporta pana la varsta adulta referitor la maniera in care se vor alinia la finantele lor, la obiectivele, dar si la perspectivele temporale, precum si la mentalitatea financiara dezvoltand inteligenta financiara.

In baza existentei unui erou, unui model in viata, in sfera financiara apar pe piata din Romania, doi protagonisti ce vor fi indragiti de copii; o investitie pe care parintii o pot alege pentru copii lor si pentru dezvoltarea lor financiara.

 

O carte de educatie financiara pentru publicul larg: ”Maruntila si Bancnotila” isi face aparitia pe piata din Romania intr-un format A4 – o poveste de educatie financiara pentru copiii cu varste cuprinse intre 3 si 9/10, de dimensiunile basmului la care se alatura o carte de colorat, reprezentata ca o surpriza pentru copii, cu ilustratiile sugestive din cadrul povestii ce asteapta sa fie ilustrate, poate si intr-o maniera diferita decat cea in care a fost ilustrata de catre Doriana Marasoiu, ilustrator, colaborator al primei carti de educatie financiara pentru copii din Romania, publicata in regim propriu.

 

Cartea poate fi achizitionata de pe magazinul eMAG sau poate fi comandata de pe pagina de Facebook ”Maruntila si Bancnotila”

 

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu