Shop
Ultimele 100 de articole

Avem o căpuşă. Ce facem cu ea?

21 iunie 2012, , Vizualizări: 637
sfatulparintilor.ro - o'tom capuse

Ţi-e frică de căpuşe? Pentru tine, pentru copilul tău sau poate pentru câinele tău? Un medic veterinar francez a inventat unealta cea mai eficace pentru scoaterea căpuşelor, complet şi în siguranţă – O’Tom/ Tick Twister.

 

Dr. Denis HEITZ, deranjat că întâmpină dificultăţi la scosul căpuşelor de pe pacienţii săi, plecând de la un simplu cui, în 1994, îşi fabrică o unealtă pentru uzul propriu. După un an de teste, Dr. HEITZ îşi brevetează invenţia. O’Tom/ Tick Twister este folosit acum în peste 30 de ţări, printre care Franţa, SUA, Marea Britanie, Germania, Belgia, Olanda, atât pentru oameni, cât şi pentru animale.

 

sfatulparintilor.ro - capusa in o'tom

 

Avantajele folosirii dispozitivului O’Tom/ Tick Twister sunt numeroase: nu lasă “capul” căpuşei sub piele, nu comprimă căpuşa, e adaptat pentru căpuşe de orice dimensiune, permite scoaterea căpuşelor de pe animale sau oameni, nu necesită utilizarea eterului sau alcoolului, scoate căpuşa în mod rapid şi fără durere, e incasabil, rezistent şi reutilizabil la nesfârşit. Pe www.otom.com există un video demonstrativ al întrebuințării dispozitivului.

 

 

sfatulparintilor.ro - o'tom

 

 

Despre căpuşe

Rostrul căpuşei (partea căpuşei înfiptă in piele şi numită popular «cap») este plină de mici ţepi ca nişte vârfuri de săgeată care permit căpuşei să rămână înfiptă în piele. La orice  încercare de a scoate căpuşa prin tragere, ţepii se înfig şi mai adânc în piele. Tragerea poate deci provoca ruptura rostrului, care rămâne atunci în parte sau în totalitate sub piele, ceea ce poate provoca o inflamaţie dureroasă sau o infecţie.

Prin răsucire, ţepii se pliază de-a lungul axei de rotaţie, şi căpuşa e scoasă uşor, fără efort de tracţiune, limitând aşadar riscul de a-i «rupe capul» sub piele.

De asemena, în încercarea de a scoate o capuşă este important să nu se apese pe abdomenul acesteia, pentru a evita riscul de regurgitare a salivei; saliva căpuşei conţine mai multe substanţe iritante şi câteodată microorganisme care pot cauza infecţii şi/sau alergii. Pensetele şi alte instrumente disponibile pe piaţă exercită presiuni asupra căpuşei în timpul scoaterii.

În România, singurele zone unde nu există căpuşe sunt zonele de munte, la peste 1200 m altitudine.

Informaţii complete despre O’Tom/ Tick Twister sunt  disponible pe www.otom.com. O’Tom/ Tick Twister se găseşte în farmaciile ROMVAC, la magazinul online Happypets.ro (Bucureşti), la Daisy-Medical (Bucureşti) şi la Servicii Publice S.A. (Cluj-Napoca, Fănel Hurduc: 0724.277.859)

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu