Fundatia Calea Victoriei organizeaza sambata 9 mai, de la ora 11:00, un Atelier de Cultura Cinematografica, adresat copiilor cu varsta cuprinsa intre 11 si 14 ani.
Fiecare dintre cele 5 ateliere are o durată de 2 ore, în care vom identifica elemente de estetică cinematografică și vom analiza comparativ în fragmente de film, similare sau diferite ca epocă, gen, subgen, autor, tematică etc. și vom folosi fragmentele ca suport pentru un dialog legat de una sau două teme tratate diferit în respectivele filme.
Cinema-ul este cea mai populară artă, însă este cea mai puțin prezentă în viața copiilor și a adolescenților. Cinematografele, din păcate, sunt limitate la programul de animații și filme de entertainment de dată recentă, televiziunile nu au programe speciale pentru copii și tineri în care cinema-ul și artele vizuale să fie conținute, iar școlile și liceele nu au în programă nicio oră dedicată educației cinematografice.
Cinema-ul poate fi pentru copii și tineri un instrument de cunoaștere incredibil de complex și de important atât pentru o privire spre exterior, pentru descoperirea lumii, a oamenilor și a umanității, cât și pentru o privire înspre interior, pentru chestionarea propriilor lor păreri, dileme, confuzii, emoții și imaginații.
Cinema-ul este și un mijloc foarte eficient de comunicare și o platformă de dezbateri. Filmele oferă viziuni diferite despre lume și oameni, pe care copiii și tinerii le pot cunoaște, analiza și dezbate într-un timp relativ scurt.
Cinema-ul ar putea fi (așa cum se întâmplă în lume) mijloc sau material didactic extrem de util, plăcut și eficient pentru predarea unor materii în școli și licee, dar și un instrument adecvat nevoilor unei educații cu bătaie lungă.
Cu acest atelier de cultură cinematografică propunem copiilor:
- a) familiarizarea cu arta cinematografică:
- b) un program de dezvoltare personală și de educație prin cinema:
Mod de desfășurare: Analiza si discutie pe marginea unor fragmente din filme
- De la fotografie la imagini în mișcare. Memorie, imaginație și poveste. La ce sunt bune filmele?
- Din ce sunt compuse și cum sunt construite imaginile (camera, sunet, lumină, culoare, personaje)? Ce legături există între aceste elemente și ce impresii ne lasă? Despre emoții și idei
- Sunetul (muzică, efecte sonore, voce) – prezența și absența lui. Ce importanță are coloana sonoră în legătură cu imaginile, cu personajele, cu povestea?
- Montajul: ordinea imaginilor, schimbarea și durata cadrelor. Timpul filmului și timpul poveștii. Poveste, atmosferă, emoții. Surprize și anticipare.
Lector: Ileana Bîrsan
Data incepere: 9 Mai 2015; Ora curs: 11:00
Numar ateliere: 5; Frecventa: saptaminal, simbata
Varsta Minima: 11 ani; Varsta Maxima 14 ani
Cost: 250 ron (5 sedinte); Cost redus (card fidelitate): 225 ron (5 sedinte)
Locul de desfasurare : Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1
Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!