Shop
Ultimele 100 de articole

Aroma de toamna in Chisinau

17 octombrie 2010, , Vizualizări:

m trait in New York, am fost in Washington, Toronto, New Orleans, Londra, Roma, Paris, Atena, Rodos, Istanbul, Sevilla, Barcelona. M-am bucurat de calatorii de placere sau profesionale, din belsug. De fapt, calatoriile mi-au incarcat bateriile intotdeauna. Insa nu am avut niciodata destul timp sa aleg ca destinatie de vacanta meleagurile din Moldova de peste Prut. Spre jena mea, nu am stiut prea multe despre acea zona si despre Chisinau pana de curand, cand treburi de munca m-au trimis intr-acolo.

Nu aveam nicio asteptare. Insa cu atat mai frumoasa mi-a fost descoperirea si revelatia.

Chisinau este un oras frate al nostru iar la frati trebuie sa te duci si sa ii iubesti.

In Chisinau, toamna este romantica, poate pentru ca este un oras asa de verde, cu multe parcuri ce separa cartiere dar si cu foarte multi copaci presarati prin case, blocuri si strazi, batrani si maiestuosi, martori tacuti ai istoriei locului.

Chisinaul are ceva din aerul din jurul Copoului de la Iasi, combinat cu misterul manastirilor din Bucovina.

Am gasit lupoaica noastra cu pui, unul din simbolurile ce ne leaga de fratii de peste Prut. Unde te plimbai prin oras, intalneai reclame stradale calde ca fotografie si ca mesaj, care te indemnau sa iti iubesti tara. Unul era special: “dragostea de tara izvoraste din dragoste de familie”.

Bulevardul principal din Chisinau, care reuneste tot ce are orasul mai important in materie de cladiri oficiale, are un aer de bulevard parizian.

Iar oamenii sunt calzi, veseli, blanzi si cu mult bun simt dar si simt al umorului.

In calatoriile mele prin lume, am avut privilegiul de a fi cazata la hoteluri deosebite, insa nicaieri nu am intalnit calitatea si bunul gust de la hotelul Nobil Luxury Boutique din Chisinau.

Mancarea din Chisinau? Este dumnezeiasca. Este un motiv pentru care merita sa dai o fuga pana acolo. Chisinau este la 6 ore de mers cu masina si mai putin de o ora de zbor cu avionul.

Cand am scos bani de la un bancomat, pe ecran mi-a aparut de 4 ori “te rog frumos”. La final mi s-a scris: “Va rugam frumos luati-va banii”. Am simtit ca ma respecta chiar si bancomatul.

Orasul se pregatea de doua mari evenimente: concertul Scorpions si concertul lui Dan Balan, vedeta incontestabila a orasului, mandria lor. Toata suflarea era in pregatiri si agitatii si bucurie.

Intr-o toamna calda si frumoasa in Chisinau, savurand culorile sale in parcul Stefan cel Mare,    m-am bucurat ca exista o alta tara in care limba noastra romaneasca este iubita. M-am simtit acasa.

Este bine si frumos in Chisinau, al doilea oras ca marime, dupa Bucuresti, in care se vorbeste romaneste. Treceti Prutul… Savurati experienta.

  

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.