Piciul tau a crescut maricel si are nevoie de un prieten alaturi de care sa descopere lumea? Multi parinti se intreaba daca un animal de companie este solutia potrivita.
In urma lectiilor deschise sustinute de medici veterinari in cadrul proiectuilui “ABC-ul Animalelor de Companie” – organizat de ARPAC (Asociatia Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie) – am aflat ca ingrijirea unui necuvantator poate fi solicitanta pentru copii, insa avantajele sunt nenumarate. Atunci cand sunt bine ingrijite, animalele devin prieteni extraordinari si ii invata pe micuti ce inseamna cu adevarat responsabilitatea.
Un companion patruped ii mai dezvolta copilului capacitatea de a empatiza si de a fi atent la nevoile celorlalti: “Pe masura ce animalul intra in viata familiei, copilul realizeaza ca acesta nu este doar o jucarie, ci o fiinta vie, cu nevoile ei specifice. Astfel, el trebuie sa respecte un program zilnic, in care anumite sarcini ii revin lui direct, iar altele parintilor sai. Cel mic va trebui sa contribuie la educarea animalului, iar ceasta inversare de roluri (trecerea in rolul celui care il invata pe celalalt, care impune reguli, care are grija) va contribui la cresterea responsabilizarii si autonomiei lui”, spune psihologul Cristina Calarasanu.
Intotdeauna trebuie sa fim deschisi in privinta adoptarii unui nou membru in familie, ne indeamna Cristina Calarasanu. Animalele de companie sunt binevenite in viata noastra si in viata copilului, daca tinem cont de posibilitatile pe care le avem si disponibilitatea de a ajuta copilul sa invete tot ceea ce trebuie despre animalul respectiv.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!