Shop
Ultimele 100 de articole

Tabel: varsta de la care poti sa iti lasi singur copilul in casa si reguli de siguranta

09 decembrie 2018, , Vizualizări:
Copilul vorbeste singur
Gandul de a-ti lasa copilul singur acasa este extrem de nelinistitor daca esti parinte. Pe cat de matur poate parea fiul sau fiica ta, este posibil sa te inseli in aceasta privinta. Pentru a verifica si a te asigura ca nu iei decizia gresita iti oferim un tabel detaliat, precum si sfaturi cu priivre la modul in care sa procedezi.

Informatii generale despre copilul singur in casa

Toti parintii se vad pusi in fata deciziei de a-si lasa copilul singur acasa pentru prima data in viata. Fie ca este vorba de un drum pana la magazin sau de rezolvarea unei sarcini legate de serviciu, trebuie sa te asiguri ca al tau copilul dispune de abilitatile si maturitatea de a face fata situatiei in siguranta. 
In primul rand, trebuie subliniat faptul ca fiecare stat al lumii dispune de indrumari diferite in acest sens (in principiu pana la 14 ani nu este legal in majoritatea statelor), pe care este important sa le respecti daca doresti sa-ti stii copilul in siguranta si sa nu te confrunti cu probleme legale. Trebuie sa iei in considerare siguranta cartierului in care locuiti, cat de confortabil se simte copilul tau singur in casa si cat de bine crescut este. Poti incepe sa il lasi singur in casa incepand de la varsta de 8 ani, insa pana la 10 ani, nu mai mult de 1 ora si jumatate si doar pe perioada zilei si la inceputul serii. Durata de timp se dubleaza la varsta de 11 ani, iar pana la 13 ani copiii pot fi lasati singuri mai mult timp, insa nu peste noapte. Odata cu implinirea varstei de 16 ani, copiii pot fi lasati singuri pana la 2 nopti la rand. 
 
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

Organic India
seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu