Zaharul poate provoca dependenta la copii? Ce ne spune specialistul - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Zaharul poate provoca dependenta la copii? Ce ne spune specialistul

Sfatulparintilor » Preșcolari » Sănătate prescolari » Zaharul poate provoca dependenta la copii? Ce ne spune specialistul
semne de diabet la copii
Multi parinti sunt convinși de faptul ca zaharul provoaca dependenta la copii, tinand cont de manifestarile comportamentale pe care le observa la cei mici. Din acest motiv va prezentam care sunt concluziile studiilor precum și statisticile din domeniu, alaturi de recomandari importante din partea specialistului in nutritie.
 
Zaharul este adaugat la multe alimente procesate, iar copiii sunt pe zi ce trece mai dependenti de dulciuri. Multi copii sunt mai sensibili decat adultii la efectele zaharului; ei poftesc zaharul deoarece atunci cand il primesc au tendinta sa cedeze pe masura ce acesta este digerat, determinandu-i sa doreasca mai mult pentru a se simti mai bine. In cazul in care crezi ca al tau copil este dependent de zahar este indicat sa te consulti cu medicul pentru a stabili cel mai potrivit tratament.
 
Zaharul, o atractie naturala pentru copii
Copiii au o inclinatie pentru dulciuri in mod natural; face parte din programarea biologica pentru supravietuire. Insa acea dorinta nu iși mai gasește locul in aceasta epoca a alimentelor intens procesate; o treime din copii sunt supraponderali sau obezi, iar rata de obezitate infantila s-a dublat și chiar s-a triplat in randul adolescentilor in decursul ultimilor 30 ani.
Atunci cand copiii de varsta mica ajung sa guste in mod constant produse cu zahar, papilele lor gustative devin conditionate sa pofteasca zahar, sa creeze obiceiuri alimentare nesanatoase care ii pot urmari la maturitate. Studiile au demonstrat ca acei copii care sunt supraponderali pana la varsta de 2 ani au șanse mai mari sa fie supraponderali ca adulti, conducand la un risc crescut de probleme de sanatate.
 
Dependenta de zahar la copii – date și cercetari
Asociatia Americana a Inimii recomanda ca cei mici sa consume 3-8 lingurite de zahar adaugat pe zi, in functie de varsta și de aportul caloric. Cu toate acestea, copii cu varsta chiar de 1 an ajung sa consume de 3-4 ori mai mult decat doza zilnica recomandata. Pana la varsta de 4-8 ani copiii consuma in medie 21 lingurite de zahar pe zi, iar adolescentii consuma in medie aproximativ 34 lingurite pe zi – chiar mai mult decat un adult. 
 
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:
Data articol: 16/03/2018