Cerealele sunt, la prima vedere, cele mai potrivite pentru micul dejun. Dar un raport al Grupului de lucru pentru mediul inconjurator (EWG) din Statele Unite, publicat in octombrie arata ca 26 dintre cele 28 de tipuri de cereale si snack-uri populare testate contin niveluri peste limita admisa de glifosat, principalul ingredient al erbicidului Roundup, folosit in combatere buruienilor, informeaza prevention.com.
Raportul precizeaza ca nivelurile de glifosat gasite in produsele testate, inclusiv in cereale care sunt comercializate si in Romania, au fost mai mari decat nivelurile admise. Nivelurile au fost „mai mari si pot afecta sanatatea copiilor, dupa parerea oamenilor de stiinta EWG”, se arata intr-un raport publicat miercuri.
Acesta nu este un lucru nou. Inaintea raportului din octombrie, EWG a publicat un alt raport, in august 2018, care a informat ca a fost gasit glifosat in 43 din 45 de probe testate. Ce este glifosatul Glifosatul este un erbicid folosit la scara larga pentru a combate buruienile si a fost inregistrata ca pesticid in Statele Unite din anului 1974, potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului (EPA).
Citeste continuarea pe COPILUL.RO