Transpiratia la copii este cel mai adesea o afectiune ignorata de catre parinti deoarece majoritatea o considera o reactie normala a organismului la efort fizic. Exista insa o serie de situatii in care transpiratia copiilor ascunde afectiuni serioase si de aceea se constituie intr-un simptom care nu trebuie neglijat. Sa aflam in acest articol cand este cazul sa ne ingrijoram.
Transpiratia reprezinta in teorie raspunsul fiziologic normal al glandelor endocrine care ajuta la mentinerea temperaturii corpului. Medicii considera transpiratia la copii un fenomen comun, in special in zona capului, atata timp cat este in limite normale. Copiii transpira fie cand se joaca, alearga sau merg la culcare. Fie o vestimentatie inadecvata, de obicei imbracarea lor excesiva, fie pur si simplu un organism predispus la hiperhidroza (transpiratie abundenta) reprezinta cauzele cel mai des intalnite pentru transpiratia celor mici. Sunt copii care transpira pe intreaga durata a zilei si altii care transpira doar in timpul somnului. In aceste situatii nu avem niciun motiv de ingrijorare, daca si medicul ne ofera asigurarea sa.
Cauze non medicale ale transpiratiei la copii
Cosmarurile reprezinta un motiv des intalnit pentru transpiratia copilului sau haine, paturile prea groase, o camera hiperincalzita sau canicula din timpul verii.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua