Riscuri la care e expus un copil ce nu doarme suficient - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Riscuri la care e expus un copil ce nu doarme suficient

Sindromul copiilor suprasolicitati
Credit foto: Imagine de Pezibear de la Pixabay

Printre bolile cauzate de un somn insuficient se afla si:

– insuficienta cardiaca si diversele boli de inima;
– obezitatea;
– diabetul;
– hipertensiunea;
– depresia;
– ADHD-ul.

Cercetarile in domeniu au relevat faptul ca schimbarea orei de culcare sau nerespectarea unui program regulat de somn poate afecta dezvoltarea normala a creierului micutului tau. Amanda Sacker, profesor la University College London crede ca dezvoltarea timpurie a copilului are influente profunde asupra sanatatii si bunastarii pe parcursul vietii. Astfel ca un numar prea mic de ore de somn sau un somn fragmentat – mai ales daca apare la momente cheie in dezvoltare, ar putea avea efecte importante asupra sanatatii pe tot parcursul vietii.

Nu rata nici: Educatie pozitiva copii: Exista copilul perfect?

Pentru a te asigura ca puiutul tau are parte de somnul necesar pentru o dezvoltare normala, poti folosi un jurnal de somn. Incearca sa notezi in detaliu tot ce tine de somnul copilului tau – ore de culcare, cate ore doarme si daca/de cate ori se trezeste pe timpul noptii. Dupa cateva saptamani, poti compara numarul de ore de somn ale bebelusului tau, atat cat doarme ziua, cat si noaptea, cu cat este normal sa doarma un copil de varsta sa. In acest fel, vei observa mai usor daca are tulburari de somn sau nu doarme destul. In cazul in care observi diverse anomalii sau diferente considerabile de la cat ar trebui sa doarma un copil de varsta lui, adreseaza-te medicului pediatru care il are in supraveghere pe micutul tau.

Un somn odihnitor si respectarea numarului de ore necesare pentru grupa de varsta a copilului tau te va scuti de o multime de probleme, fiind vital pentru sanatatea mentala, fizica si siguranta copilului. Precum ai putut observa, lipsa de somn poate afecta in mare masura procesul de crestere a copilului, motiv pentru care te sfatuim sa nu neglijezi acest aspect.

Sursa: Bebebliss.ro

Imagine de Pezibear de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 23/10/2024