Cele mai multe probleme ale urechilor la copiii mici apar din cauza infectarii urechii externe sau mijlocii sau in urma blocarii tubului care uneste urechea cu gatul. Infectiile urechii trebuie tratate cu seriozitate, dar sunt periculoase doar daca nu sunt tratate prompt. Deci, data viitoare cand micutul tau din patut se plange de dureri in zona urechii, acorda-i atentie si suna medicul.
In caz contrar, poate aparea puroiul in spatele timpanului, problema care poate duce chiar si la spargerea timpanului.
Infectia urechii externe
Atunci cand cel mic sufera din cauza unei infectii a urechii externe, pielea care tapeteaza canalul urechii externe se inflameaza. Aceasta se poate infecta daca cel mic are contact prelungit cu apa cloraminata, daca isi baga diverse lucruri in ureche sau daca se scarpina des si puternic. Copiii cu eczema sunt predispusi la o astfel de infectie daca le intra apa in ureche.
Dintre simptomele unei astfel de infectii, cele mai frecvente sunt durerea la nivelul urechii (care se intensifica atunci cand copilul isi atinge urechea), roseata canalului auricular, scurgerea unui lichid din ureche, mancarime in interiorul urechii.
Daca acesta este si cazul vostru, este important sa-i calmezi celui mic durerea cu ajutorul unui sirop pe baza de paracetamol (nu fara a consulta medicul inainte). Asigura-te ca, in timp ce il speli, in urechiusa nu ii intra apa. Pentru a evita acest lucru poti sa apelezi la un buretel atunci cand il speli pe cap.
Cel mai probabil medicul va prescrie administrarea picaturilor cu antibiotic sau antiinflamatorii pentru vindecarea acestui tip de infectie.
Citeste si: Infectiile urechii la bebelusi. Cum iti dai seama ca are infectie la urechi. Cand trebuie sa mergi la medic
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie