Esti acasa dedicat ingrijirii unui copil bolnav, fie ca are o viroza, o varicela, o pneumonie, rinolaringita sau alta boala de sezon sau de copilarie. Ceea ce are nevoie cel mai mult copilul tau este odihna. Insa multi parinti tind sa isi lase copiii in fata televizorului cu orele, pentru ca nu stiu ce altceva pot face cu ei intre orele la care le administreaza medicamentele. Perioada in care un copil este bolnav la domiciliu este una in care el e vulnerabil, plictisit, poate si speriat iar prezenta adultului care sa ii propuna anumite activitati linistite si utile este mai mult decat benefica pentru vindecarea lui. Un copil care are o stare emotionala pozitiva se va vindeca mult mai repede decat unul singur, plictisit si abandonat de parinte in fata vreunui device.
Iata propuneri de activitati oferite de medici specialisti pentru timp de calitate parinte-copil bolnav:
Jocuri si puzzle. Este momentul sa scoti din dulap puzzleurile, sahul, cartile de joc si alte jocuri. Nu uita ca un copil bolnav a adunat in el multa frustrare, afirma dr Lisa M. Asta, pediatru si purtator de cuvant al Academiei Americane de Pediatrie. Alege jocuri pasnice de cooperare si echipa, nu cele de competitie. Daca a pierde la un asemenea joc sau a asambla un puzzle de 500 piese mici cauzeaza o criza de plans sau de nervi in timp ce el oricum are febra si nu se simte bine, mai bine uita jocul respectiv in dulap.
Plastilina si lucru manual. Modeleaza cu plastilina diverse forme sau realizati impreuna diverse mici lucrari nesolicitante de lucru manual de tipul o cutiuta pe care sa o decoreze si picteze si in care sa isi puna niste jucarioare sau un patut de papusa dintr-o cutie de pantofi. Nu conteaza daca nu esti foarte indemanatic. Ce conteaza este procesul in sine, nu rezultatul final. Daca copilul bolnav nu e in stare sa vina si sa stea la masa pentru aceasta activitate, pregateste-i pe pat un asemenea loc.
Joaca “de-a ceva”. Organizeaza o policlinica a jucariilor de plus. Prefaceti-va ca animalutele de plus sunt bolnavioare si ajuta copilul sa aiba grija de ele, asa cum a invatat de exemplu din serialul “Doctorita Plusica” de pe Disney junior. Luati temperatura iepurasului, intrebati-l cum se simte, dati-i siropelul de tuse. Prin joaca, copilul va raspunde indirect la ce simte chiar el, ajutandu-te sa iti dai seama cum il poti ajuta.
Desenatul. Desigilati un set nou de carioca sau culori si desenati impreuna lucruri sau activitati pe care le veti face dupa ce copilul se va simti mai bine.
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua