Dezvoltarea sistemului osos la copil. Ghid pe vârste - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Dezvoltarea sistemului osos la copil. Ghid pe vârste

Sfatulparintilor » Preșcolari » Sănătate prescolari » Dezvoltarea sistemului osos la copil. Ghid pe vârste
parinte de copil scolar - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY_COM - team-spirit-2448837_1920

Copiii nu sunt niște adulți tineri și diferă semnificativ de adulți când vine vorba de anatomia scheletului și fiziologia. Sistemul osos la copii se dezvoltă în mai multe etape, după cum vei afla în articolul următor, alături de informații prețioase din partea specialistului în ortopedie.

Informații despre dezvoltarea sistemului osos la copil

Diferențele în creșterea și modelarea oaselor, care au loc împreună cu remodelarea continuă a corpului asociată creșterii și dezvoltării copilului influențează modul în care diverse afecțiuni asociate scheletului trebuie privite și gestionate.

Copilăria este o perioadă deosebit de importantă pentru creșterea oaselor. Oasele puternice trebuie consolidate de la vârste mici deoarece masa osoasă atinge pragul maxim în cea de-a treia decada de viață. În timpul copilăriei oasele continuă să crească în lungime și diametru. La naștere, oasele lungi au mai mult de un centru de osificare (regiuni din care creșterea osoasă începe), care cresc în copilărie până la capetele osului (platouri epifizeale) se fuzionează cu axul osului (diafiză). Pentru ca un copil să dezvolte oase puternice trebuie să facă activitate fizică și să mănânce sănătos. Activitatea fizică ușoră precum mers, alergat, sărit, ajută la dezvoltarea sistemului osos, când este făcută cu moderație. De asemenea, este important ca cei mici să primească suficient calciu în alimentație pentru ca oasele să aibă vitamine și minerale suficiente ca să crească corespunzător.

Citește continuarea pe Qbebe: https://bit.ly/2R0unYm

Data articol: 31/03/2020