De ce sa nu iți lași copilul de 2 ani sa se uite la televizor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

De ce sa nu iți lași copilul de 2 ani sa se uite la televizor

Sfatulparintilor » Preșcolari » Sănătate prescolari » De ce sa nu iți lași copilul de 2 ani sa se uite la televizor
copii televizor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - children-403582_1920
Chiar daca poți fi tentata, in anumite momente, sa-ți lași micuțul sa se uite la televizor pentru ca tu sa-ți poți face treburile mai liniștita, experții spun ca nu este indicat sa facem adesea acest demers. Așa cum vom afla și din articolul de mai jos, privitul la televizor poate fi foarte daunator pentru copil, cu atat mai mult in jurul varstei de 2 ani, cand creierul și obiceiurile sale sunt in plina formare. Sa aflam de ce este bine sa evitam, pe cat posibil, ca un copil mic sa se uite adesea la televizor.
Uitatul la televizor nu este recomandat copiilor in varsta de 2 ani – Concluziile unui studiu
Sa iți faci un obicei din a lasa un copil mic sa se uite la televizor poate fi deosebit de daunator pentru acesta. De altfel, specialiștii recomanda, pentru copiii intre 2 și 5 ani, ca timpul total petrecut intr-o zi in fața televizorului sa fie de cel mult 1 ora, preferabil sub supravegherea unui adult.
Un studiu efectuat in Canada, in cadrul Universitații din Montréal, a aratat ca un timp prea indelungat in fața ecranului nu va face altceva decat sa influențeze negativ performanțele școlare ale copilului și sa-l determine sa adopte niște obiceiuri alimentare nesanatoase. Cercetarea a luat in calcul un numar de 2000 de baieți și de fete din Québec, nascuți in primavara anilor 1997 și 1998. Parinților acestora li s-a spus sa le ofere specialiștilor informații privitoare la intervalele pe care ai lor copii, la varsta de 2 ani, le-au petrecut la televizor. De asemenea, cand acești copii au crescut și au ajuns la varsta de 13 ani, ei inșiși au fost cei ce au inmanat date legate de modul in care iși petrec timpul la televizor, precum și detalii privitoare la obiceiurile lor alimentare.
In urma analizei datelor primite, cercetatorii au ajuns la urmatoarea concluzie: fiecare ora in plus petrecuta in fața televizorului, incepand cu varsta de 2 ani, nu va face altceva decat sa determine o creștere, cu cel puțin 8%, a ratei obiceiurilor alimentare proaste. Acest fenomen este vizibil inclusiv in perioada de adolescența.
Astfel, copiii care au fost lasați sa stea zilnic la televizor, mai mult de 1 ora, au inceput sa aiba preferința mai ales pentru alimente nesanatoase, cum ar fi: produse din faina alba, mancare tip fast-food, sucuri acidulate dulci, bauturi energizante, popcorn, chips-uri etc. Acestea au fost consumate in cantitați mari in special in perioadele in care copiii au stat la televizor.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:
Data articol: 25/04/2018