Ce este febra? Febra la copii este cel mai adesea e o reacție a organismului la acțiunea unor virusuri sau bacterii și reprezintă creșterea temperaturii peste 38 C.
» Metode prin care scădem febra copilului la acasă
» Tratamente medicamentoase
» Când apelăm la ajutorul specialistului?
Metode prin care scădem febra copilului la acasă Dacă simțim copilul mai cald decât de obicei, este important să îi măsurăm temperatura cu un termometru și să nu ne panicăm pentru că transmitem din starea nostră copilului deja aflat în suferință și să acționăm în funcție de starea lui. De cele mai multe ori nu este necesar să fugim la spital. În niciun caz nu facem asta înainte de a încerca să scădem acasă temperatura copilului (excepție: copilul sub 2 luni trebuie întâi consultat de medic, ce va decide utilizarea antitermicelor). Nu vom duce copilul în colectivitate și îl vom lăsa să se odihnească.
De primă intenție este dezbrăcarea copilului de hainele groase sau dezvelirea lui, hidratare cât mai des (pentru sugarul cu vârsta sub 6 luni este recomandată alăptarea; oferirea sânului mai des este suficientă). Urmărim starea copilului și apariția semnelor de deshidratare. Dacă starea copilului este bună, nu este necesară administrarea de antitermice. Totuși, dacă nu se comportă ca de obicei, starea generală este afectată sau pare că are un disconfort sau o durere, dacă starea este în continuare alterată, plânge și este mai somnolent, atunci trebuie administrat antitermic, de preferință acetaminofen (paracetamol) sau ibuprofen. Acestea se găsesc în farmacii sub formă de sirop (oferit cu seringa sau lingurița dozatoare) sau supozitor, de diferite concentrații sau comprimate pentru copiii mai mari.
Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2JL03iG
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025