Cum sa alegi pasta de dinti pentru copii? Raspunsul la aceasta intrebare il veti afla in ceea ce urmeaza. Inca din primele luni de viata, un bebelus agitat mereu, care plange si atunci cand sta in patut si atunci cand este luat in brate isi anunta parintii ca primul dintisor este pe drum. Acel pretios dintisor trebuie ingrijit inca de cand apare. La fel ca si restul dintisorilor de lapte. Daca la inceput mami sau tati vor avea avea grija de igiena orala a celui mic si vor curata dintii de doua ori pe zi, odata ce copilasul creste, acesta va invata sa se spele singur pe dinti.
Copiii au nevoie de o periuta de dinti speciala, cu perii moi. Dar si de pasta de dinti adaptata nevoile lor. Daca nu stii ce pasta de dinti sa alegi pentru prichindelul tau, nu iti face griji. Pe piata exista o varietate de astfel de produse de ingrijire si cu siguranta il vei gasi pe cel mai potrivit pentru cel mic.
De ce tinem cont cand alegem pasta de dinti pentru copii?
Unii medici stomatologi recomanda ca pana la varsta de doi anisori, dintisorii celui mic sa fie curatati de doua ori pe zi cu o periuta cu perii moi, fara pasta de dinti. Odata ce copilasul a trecut de acest prag, poti sa alegi o pasta de dinti speciala pentru el. Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi pasta pentru copii:
Alege o pasta de dinti aprobata de catre Asociatia Medicilor Stomatologi
Doar aceste produse sunt sigure pentru ca au fost supuse unei serii de teste si s-au dovedit a nu contine ingrediente periculoase pentru sanatatea celor mici.
Citeste si: Ce trebuie să știi atunci când cumperi o pastă de dinți. Dr. Adrian Mina îți dă 4 sfaturi esențiale!
Continutul redus fluor
Aceasta substanta intareste smaltul si tine cariile la distanta. Dar in cantitati prea mari se poate dovedi periculoasa pentru copilasi. De ce? Ei bine, odata inghitita, pasta de dinti cu fluor (multi copii nu stiu inca sa o scuipe) poate provoca probleme ale sistemului digestiv. Ca de exemplu insuficienta in metabolismul glucidic sau o forma specifica de dermatita.
600 ppm de fluor si nu mai mult
Aceasta este cantitatea ideala de fluor pe care trebuie sa contina o pasta de dinti pentru copii. Daca concentratia de fluor este mai mare, micutul poate dezvolta fluoroza. Aceasta este o boala a dintisorilor care are ca simptome principale decolorarea dintilor si aparitia unor pete negre/maro pe acestia.
Te mai poate interesa si: 15 utilizari surprinzatoare ale pastei de dinti in gospodarie, de la curatarea petelor la intarirea unghiilor. Iata ce trebuie sa faci
Nu alege o pasta de dinti cu arome puternice
Da, stim ca aromele de capsuni, cirese sau guma de mestecat fac pasta mai usor de suportat de catre cei mici. Dar aceste arome pot afecta stomacelul copilasului.
Evita sortimentele care contin sulfat de sodiu lauryl
Aceasta substanta este periculoasa si poate provoca afte micutului.
In concluzie, trebuie doar sa tii cont de sfaturile de mai sus si vei alege o pasta de dinti sigura si eficienta pentru copilasul tau. Totusi, trebuie sa stii ca exista si medici stomatologi care sustin ca este mai bine pentru sanatatea celui mic sa alegi o pasta de dinti bio, fara fluor. Daca esti adepta produselor naturale poti intreba un specialist mai multe in legatura cu acest sortiment de pasta de dinti.
Nu rata nici: Dr. Oana Florea: La ce sa fim atenti cand cumparam o pasta de dinti
Foto: Pixabay.com
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?