6. Incurajeaza copilul sa faca miscare
Daca copiii nu fac suficienta miscare la gradi sau la scoala, ocupa-te sa ii dai motive de a face sport macar acasa. In loc sa il lasi la jocuri pe calculator sau la televizor cu orele, pe ideea ca macar e cuminte, linistit si in casa sub ochii tai, incurajeaza-l sa se duca afara si sa alerge sau sa participe la orice sport il atrage. Sportul este la fel de important pentru sanatatea si dezvoltarea copilului tau ca si activitatea sa mentala.
7. Invata-ti copiii obiceiuri bune
Inca de la varste fragede, e rolul tau sa iti inveti copilul sa isi acopere gura cand tuseste sau stranuta. Gura nu se acopera cu mana, ci cu cotul sau cu un servetel. Copiilor le este greu sa tina minte aceste reguli, dar pana la urma le vor deprinde daca, ori de cate ori esti cu ei, le dai un bun exemplu si le reamintesti concret ce au de facut cand sunt raciti.
Nu rata nici: Diabetul la copii – cauze, simptome, prevenire si tratament
8. Tine copilul acasa cand este bolnav
Atunci cand copilul are febra, tuseste puternic sau se simte rau, este cu mult mai bine pentru toata lumea sa stea acasa. El nu numai ca se va vindeca mai bine acasa, tratat si odihnindu-se, decat alergand prin colectivitate, dar acest lucru este un act de responsabilitate si respect si fata de ceilalti copii din anturajul lui, caci impiedici astfel imbolnavirea altor micuti.
9. Asigura-i acasa o viata echilibrata
Cand copilul este acasa, deci sub ochii tai, fa pentru el tot ce este mai bun: asigura-te ca se odihneste suficient, ca nu se oboseste cu privitul exagerat in computer si televizor, ca este bine hidratat, ca ii dai mancare sanatoasa si echilibrata din punct de vedere al vitaminelor si mineralelor si ca are o camera aerisita si curata, care nu face casa buna cu microbii.
Imagine de Adalhelma de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2