Pentru foarte multi parinti frecventa imbolnavirii copiilor reprezinta un motiv de ingrijorare. Adevarul este ca in realitate doar cateva situatii ascund afectiuni grave, in rest este pur si simplu vorba despre adaptarea sistemului imunitar. Iti explicam care sunt cele mai des intalnite, precum si modalitati de a preveni imbolnavirile dese.
Motive pentru care copilul se imbolnaveste des
– Copiii cu varsta sub 7 ani au un sistem imunitar imatur, ceea ce ii face susceptibili racelilor si virusurilor
– Copiii de varsta mica raspandesc mai multi germeni de la unul la altul din cauza tendintei de a tusi si de a stranuta fara sa-si acopere gura.
– De asemenea, cei mici intra adesea in contact cu suprafete contaminate (birouri, mese si jucarii) iar apoi isi ating nasul, ochii sau gura, facilitand transmiterea germenilor
– Caile respiratorii superioare ale copiilor (inclusiv urechile si structurile inconjuratoare) nu sunt complet dezvoltate pana dupa varsta scolara. Acest aspect permite o proliferare virala si bacteriana mai frecventa
– Faptul ca cei mici sunt de obicei expusi la un grup mare de copii de varsta mica (de exemplu la cresa sau la gradinita) creste riscul de a dobandi o infectie respiratorie superioara.
– Nu in ultimul rand, mai multi copii (comparativ cu adulti) sufera de rinita alergica si astm, ceea ce creste predispozitia de a experimenta mai multe infectii respiratorii superioare.
Nu dureaza mult pana cand copilul incepe sa manifeste simptomele cunoscute de raceala: nas care curge, congestie nazala, stranut, ochi inlacrimati, tuse sacaitoare, durere de gat, febra usoara si/sau durere de cap. Este posibil ca episoadele de infectii respiratorii sa debuteze la varste extrem de fragede, cum ar fi 6 luni, in special in familiile mari.
Cand trebuie sa te ingrijorezi daca copilul se imbolnaveste des
Este dificil de obtinut un raspuns clar pentru aceasta intrebare deoarece adesea nu se cunoaste exact daca acel copil se confrunta cu simptome comune recurente specifice racelilor sau cu alte probleme de sanatate care pot imita raceala banala precum alergii, sindrom gripal in forma usoara sau infectie cronica a sinusurilor.
Conform unor statistici realizate la nivelul SUA, copiii se confrunta in medie cu aproximativ 8 raceli pe an. Copiii de varsta scolara (preadolescentii) au in medie 5-6 raceli anual. Unii parinti nu sunt constienti de aceste valori, care sunt ridicate comparativ cu cele specifice adultilor (care se confrunta in medie cu 2-3 raceli pe ani). In orice moment circula mai mult de 200 virusuri comune specifice racelii. Copiii de varsta mica isi consolideaza imunitatea pe masura ce se imbolnavesc si isi revin subsecvent din acest infectii.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro. http://www.qbebe.ro/copilul/ sanatate/copilul_meu_se_ imbolnaveste_des
Acum sunt citite aceste articole
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua