Copilul tau are dintii strambi sau spatii intre dinti? Dr. Oana Florea te invata ce sa faci! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Copilul tau are dintii strambi sau spatii intre dinti? Dr. Oana Florea te invata ce sa faci!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Copilul tau are dintii strambi sau spatii intre dinti? Dr. Oana Florea te invata ce sa faci!
Dr-Oana-Florea-copii

Se intampla des ca celor mici sa le creasca dintii de lapte sau cei permanenti strambi, ori sa aiba spatii mari intre dinti. Aceste probleme sunt, de cele mai multe ori, mostenite genetic. Exista solutii pentru toate aceste inconveniente. O spune si medicul stomatolog Oana Florea, cea care ne ofera sfaturi pretioase despre cum ar trebui sa procedam in astfel de situatii.

„De indata ce vedem ca celui mic ii cresc stramb dintii, este important sa facem rapid o programare la medicul ortodont. Acesta, dupa analiza clinica si un set de investigatii radiologice, va decide cand este momentul potrivit si ce tip de aparat dentar este necesar. Tineti cont si ca, in cazul dintilor strambi, cariile interdentare se formeaza mai rapid, din cauza igienei defectuoase in spatiile dintre dinti. De asemenea, e favorizata aparitia gingivitei. Asa ca este indicat sa actionati cat de repede posibil.

Cat despre spatiile dintre dinti, este des intanita aceasta situatie in cazul dentitiei primare. Asta deoarece este perfect normal ca, dupa varsta de 4 ani, maxilarele sa inceapa sa creasca si sa apara spatieri dentare, oferind loc dintilor definitivi mai mari, ce vor aparea mai tarziu. Dupa varsta de 6-7 ani, odata cu inceperea eruptiei dintilor permanenti, daca acestia au spatii mai mari intre ei, trebuie sa solicitam ajutorul medicului ortodont, care va decide cand este optim sa inceapa tratamentul de repozitionare corecta a dintilor”, declara Dr. Oana Florea (www.drflorea.ro).

Oana Florea este medic dentist cu Competenta Implantologie Orala, cu experienta internationala in Germania, alaturi de cei mai buni specialisti in chirurgie si implantologie. Oana Florea (www.drflorea.ro) isi desfasoara activitatea in cabinetul sau din Bucuresti si este apreciata inclusiv pentru experienta in lucrul cu copiii si cu pacientii anxiosi, cu teama de dentist.

Data articol: 03/11/2016