9 probleme de sănătate care pot să apară la copii când începe toamna - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

9 probleme de sănătate care pot să apară la copii când începe toamna

Sfatulparintilor » Preșcolari » Sănătate prescolari » 9 probleme de sănătate care pot să apară la copii când începe toamna
Alergie la copii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com- pets-2493396_1920

Toamna, cele mai des întâlnite probleme de sănătate cu care se confruntă copiii sunt: strănutul, secrețiile nazale, gâtul roșu, durerile de urechi, transpirația frecventă, tusea, temperatura ridicată, vărsăturile și scaunele moi și durerile de burtă. Medicul pediatru îți oferă în continuare explicații detaliate despre fiecare în parte.

  1. De reținut!

Următorul articol a fost realizat prin amabilitatea doamnei doctor Oana Șoaită, medic pediatru https://www.facebook.com/dr.soaita/:

Sezonul rece coincide cu începerea creșei/gradiniței/școlii. Copiii stau mai mult timp într-un spațiu închis. Germenii respiratori agreează acest mediu ambiant, deoarece pot zbura liniștiți de la un copilaș la altul. Germenii digestivi abia așteaptă să gasească un stomăcel prietenos care să îi găzduiască. Copilul este mai puțin vesel și părinții devin îngrijorați.

Îmbolnăvirile ușoare sunt inevitabile. Copilul astfel dezvoltă anticorpi de care are nevoie pe termen lung. Important este modul în care copilul trece prin boală. Acționând de la primele simptome ale bolii, creați o stare de confort copilului și evitați complicațiile posibile care pot necesita spitalizare.

Trecem în revistă principalele probleme de sănătate care apar la copii toamna și explicăm reflexele pe care părinții ar trebui să le aibă înainte ca acestea să se complice și să necesite un consult din partea medicului de familie sau al pediatrului. Medicamentele trebuie prescrise de un medic, inclusiv cele homeopate și naturiste.  În mod frecvent starea de boală a copilului pe care o percepe părintele este incompletă, iar automedicația poate avea multiple efecte negative. 

1. Strănutul este de multe ori primul semn de răceală la copii. Prin strănut copilul încearcă să își curețe căile respiratorii de germenele cu care s-a întâlnit (cel mai frecvent un virus). În această etapă de debut sunt de mare ajutor produsele homeopate. 

2. Secrețiile nazale de diverse culori – reprezintă o producție excesivă a glandelor mucoase din nas la întalnirea cu germenele (viral de cele mai multe ori). Rolul nasului este să purifice și încălzească aerul care urmează să coboare pe căile respiratorii. Secrețiile excesive împiedică acest proces, motiv pentru care trebuiesc îndepărtate. Copilul cu nasul înfundat va respira pe guriță. Astfel, aerul cu particule și neîncălzit va coborî pe căile lui respiratorii.
Secrețiile nazale au mai multe culori. Inițial sunt apoase apoi albicioase, ulterior devin gălbui și apoi verzui. Ce e de făcut? Simplu. Îndepărtăm secrețiile cât mai des posibil, obligatoriu înainte de mese și înainte de somn. Cum? Prin suflarea nasului, aspirarea secrețiilor sau așa-numitul lavaj nazal (spălare) cu ser fiziologic.

3. Gâtul roșu reprezintă o inflamație la nivelul faringelui și amigdalelor. Copilul simte un disconfort la înghițire (inclusiv a salivei), durere și refuzul alimentației. El respiră pe guriță deoarece năsucul e plin de secreții. Gâtul roșu de multe ori reprezintă o complicație a secrețiilor nazale abundente. Tratament? Îndepărtarea secrețiilor nazale cât mai des și antiinflamatoare bucofaringiene locale (sub formă de acadele, comprimate de supt, spray) după mesele principale.

Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2nMHfWN

Cuvinte cheie:
Data articol: 03/10/2019