Rugăciuni PUTERNICE pe care să le spui în luna octombrie. Rostește-le când sunt aceste SĂRBĂTORI în calendarul ortodox! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Rugăciuni PUTERNICE pe care să le spui în luna octombrie. Rostește-le când sunt aceste SĂRBĂTORI în calendarul ortodox!

Sfatulparintilor » Preșcolari » Rugaciuni pentru copii » Rugăciuni PUTERNICE pe care să le spui în luna octombrie. Rostește-le când sunt aceste SĂRBĂTORI în calendarul ortodox!
Rugăciuni PUTERNICE luna octombrie
Credit foto: Imagine de Myriams-Fotos de la Pixabay

Luna octombrie este denumită popular ”Brumărel”. Octombrie este a zecea lună a anului în calendarul gregorian și una dintre cele șapte luni gregoriene cu o durată de 31 de zile. Ca o curiozitate, ziua de 1 octombrie pică în aceeași zi a săptămânii cu 1 ianuarie din anul următor. Excepție fac, evident, anii bisecți.

În luna octombrie 2023 sunt patru sărbători religioase importante, marcate cu cruce roșie în calendar.

1 octombrie – Acoperământul Maicii Domnului

14 octombrie – Sfânta Cuvioasă Parascheva

26 octombrie – Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir

27 octombrie – Sfântul Dimitrie cel Nou

Iată câteva rugăciuni puternice pe care să le rostești în luna octombrie, cu prilejul acestor sărbători importante din an.

Rugăciune puternică pentru Acoperământul Maicii Domnului

Acoperă-ne pe noi cu Acoperământul tău, Preasfântă Fecioară, în ziua răutăţilor noastre. Acoperă-ne în toate zilele noastre și mai ales în ziua cea rea, când sufletul de trup se va despărţi, de faţă să ne stai întru ajutor şi să ne acoperi pe noi de duhurile cele rele din văzduh, de sub cer şi din ziua înfricoşătoarei judecăţi. Să ne acoperi pe noi întru ascunsul Acoperământului tău. Amin!

Citeste și Acatistul Acoperamantului Maicii Domnului. Rosteste-l in fiecare zi la vreme de necaz si vei vedea efectele

Rugăciune către Sfânta Cuvioasă Parascheva

Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfri­co­șă­toare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu ne­so­co­tință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, ne­treb­nici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga mi­los­tivirea prin sârguința cea de toate zilele, dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.

Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim prea­sfânt numele Tău în veci. Amin!

Citeste și: Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 03/10/2023