Rugaciunea de seara. Nu te culca fara sa o rostesti! - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Rugaciunea de seara. Nu te culca fara sa o rostesti!

rugaciunea de seara - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - diya-2918628_1920
Credit foto: pixabay.com

Rugaciunea de seara de la Biserica Sfintii Trei Ieharhi Chisinau

Dumnezeule cel vesnic si Imparat a toata faptura, Cel ce m-ai invrednicit a ajunge in acest ceas, iarta-mi pacatele ce am facut in aceasta zi, cu lucrul, cu cuvantul si cu gandul si curateste, Doamne, smeritul meu suflet de toata intinaciunea trupului si a sufletului. Si-mi da, Doamne, in aceasta noapte, a trece somnul in pace, ca sculandu-ma din ticalosul meu asternut bine sa plac preasfantului Tau nume in toate zilele vieti mele si sa biruiesc pe vrajmasii cei ce se lupta cu mine, pe cei trupesti si pe cei fara de trup. Si ma izbaveste, Doamne, de gandurile cele desarte, care ma intineaza si de poftele cele rele. Ca a Ta este imparatia, puterea si slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.

Amin!

Doamne, Dumnezeul nostru, orice am gresit in aceasta zi cu cuvantul, cu lucrul si cu gandul, ca un bun iubitor de oameni, iarta-mi. Somnul cu pace daruieste-mi. Pe ingerul Tau cel aparator il trimite sa ma acopere si sa ma pazeasca de tot raul. Ca Tu esti pazitorul sufletelor si al trupurilor noastre si Tie slava inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.

Amin!

Ingerul lui Hristos, pazitorul meu cel sfant si acoperitorul sufletuluisi al trupului meu, iarta-mi toate cate am gresit in ziua de azi si de toata viclenia vrajmasului meu cel potrivnicm izbaveste. Ca sa nu manii cu nici un pacat pe Dumnezeul meu si te roaga pentru mine pacatosul si nevrednicul rob, ca sa ma arati vrednic bunatatii si milei Prea Sfintei Treimi si Maicii Domnului meu Iisus Hristos si tuturor sfintilor.

Amin.

Rugaciunea de seara in patru pasi

Doamne, iti multumesc si te binecuvantez pentru ca astazi… (si fiecare spune ce motive are sa-i multumeasca si sa-l binecuvanteze pe Dumnezeu pentru ziua respectiva).

Doamne, ajuta-ma sa iert cum ierti Tu. Vino Tu in mine si iarta pe:.. (si punem pe cei pe care avem a-i ierta pentru ziua respectiva, care ne-au gresit noua in ziua respectiva, mai mult sau mai putin. Noi credem ca nu este important, dar orice privire sau orice strambatura poate sa ne raneasca, si este bine sa iertam).

Doamne, iarta-ma pe mine pentru ca:.. (de-abia dupa aceea zicem asa, pentru ca asa ne invata Dumnezeu in rugaciunea „Tatal nostru”).

Doamne ajuta-ma, ca maine:.. (si aici, la ultimul punct spunem ce dorinte avem noi pentru maine).

Amin.

foto: pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 18/01/2023