Rugăciunea de miercuri. Ce să faci și ce să nu faci într-o zi de miercuri
Fiecare zi a saptămânii are rugăciuni pe care să le rostești. Iată rugăciunea de miercuri. Precum și o serie de lucruri pe care să le faci și pe care să nu le faci într-o zi de miercuri.
Rugăciunea zilei de miercuri
Doamne Atotputernice şi Atotîndurate, îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!
Primeşte, Doamne, această mică rugăciune a mea şi umilită a mea voinţă, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr.
La Tine, Preabunule Mântuitor, am toată nădejdea şi cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale. Nu Te depărta de la mine, Doamne, şi ajută-mi ca în toate să fac voia Ta şi să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioşi în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ţi fie păcatele. Amin.
Originea denumirii de miercuri
Originea denumirii de miercuri își trage numele de la zeul nordic Odin. El era cunoscut și sub numele de Woden. El este zeul suprem și este căsătorit cu Frigg (vinerea își trage numele de la Frigg). Odin este ușor de recunoscut, deoarece avea un singur ochi. A dat unul dintre ochii săi în schimbul unui pahar de apă din fântâna lui Mimir. Se spunea că oricine bea din acea fântână devine foarte înțelept.
De asemenea, s-a spânzurat singur timp de nouă zile și nouă nopți pentru a dobândi cunoașterea secretelor runelor. Odin avea doi corbi numiți Huginn și Muninn (Memorie și Gând). În fiecare dimineață, corbii zburau prin cele nouă lumi. Se întorceau în fiecare seară și raportau tot ce văzuseră și auziseră lui Odin.
Află ce înseamnă când vezi corbi aici.
Odin avea și un cal numit Sleipnir. Sleipnir avea opt picioare. Toți bărbații care mureau în luptă ajungeau la Valhalla în viața lor de apoi. Odin domnea în Valhalla.
Ziua lui Mercur Mercur – Hermes
În limbile care au rădăcini latine, miercuri își trage numele de la planeta Mercur. În spaniolă, această zi se numește „miércoles”, în franceză este „mercredi”, iar în italiană se numește „mercoledì”. Mercur își trage numele de la zeul roman antic Mercurius. Mercurius era zeul mesager. Mercurius era și zeul comerțului și al negoțului.
În Grecia antică era numit Hermes. Este recunoscut prin sandalele înaripate pe care le purta și adesea și o pălărie înaripată. În mână ținea un toiag. Mercurius era fiul lui Jupiter (în mitologia romană) și al Maiei. În mitologia greacă, Jupiter era numit Zeus. Maia era una dintre cele Șapte Pleiade și fiica lui Atlas.
India și-a numit ziua după planeta Mercur. La fel și Japonia. De fapt, ei o numesc „Ziua Apei”, care este asociată cu Steaua Apei. „Steaua Apei” este numele japonez pentru planeta Mercur.
Mijlocul Săptămânii
În Germania, această zi este numită simplu „Mittwoch”, care înseamnă mijlocul săptămânii. Acest lucru ne aduce la porecla engleză a zilei de miercuri: „Hump day” (ziua cocoșatului). Este numită natural „ziua cocoșatului” deoarece este mijlocul săptămânii de lucru. Primele două zile (luni și marți) duc spre ziua de miercuri.
Ultimele două zile, joi și vineri, duc în jos de pe cocoaș și spre sfârșit de săptămână. Superstițiile de Miercuri
Citeste continuarea: 1 2
Aceste 3 ZODII îți vor oferi întotdeauna o a DOUA SANȘĂ
Luna DECEMBRIE 2024 ne aduce două Luni noi și o Luna plină. În ce energii terminăm anul 2024
Acatistul de multumire – Slava lui Dumnezeu pentru toate