Pentru că trăim într-o lume din ce în ce mai agitată și avem o mulțime de lucruri pe cap, uităm să ne oprim din lupta zilnică de a fi buni părinți și să spunem copiilor noștri cât de mult îi iubim. Avem atât de puțin timp, încât ne găsim de obicei fixați pe modulul „supraviețuire” în loc să ne mutăm, măcar pentru câteva momente, pe modulul „afecțiune”. Iar acele lucruri minunate pe care am putea să le mărturisim copiilor noștri, precum „Ești important pentru mine.” Sau „Te iubesc până la cer și înapoi” trec mult prea des nespuse, deși cei mici le doresc atât de tare.
Ne iubim întotdeauna copiii, fără doar și poate. Câteodată simțim această dragoste din plin, radiază pur și simplu din ființa noastră. Atunci ne apropiem de cei mici cu chipurile luminate, râdem și ne jucăm cu ei, îi ascultăm cu cea mai mare atenție și suntem în cea mai strânsă legătură cu ei. Iar copiii sunt fericiți. Dar sunt și multe zile în care ne simțim obosiți, lipsiți de chef și abia așteptăm să ajungem în pat, să ne odihnim în sfârșit și să îndepărtăm orice gând din mintea noastră. Atunci nu mai dăm atât de multă atenție copiilor noștri.
Chiar dacă dragostea noastră pentru ei rămâne neschimbată, felul în care o exprimăm este mai puțin entuziast.
Ideea este că, deși noi știm că ne iubim copiii necondiționat și permanent, ei nu simt întotdeauna dragostea noastră, dacă nu le arătăm explicit că ținem la ei. Fiecare copil are propriul său mod de a primi iubirea părinților- unii pot răspunde mai mult cuvintelor afectuoase, alții simt nevoia îmbrățișărilor și apropierii fizice. Noi trebuie să cunoaștem nevoile lor și să le oferim ceea ce este mai bun pentru ei, cât mai des cu putință. Iar cuvintele de iubire nu trebuie să lipsească din comunicarea cu copilul, pentru că ele întăresc gesturile și acțiunile prin care ne arătăm afecțiunea.
Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2L7R23F
Zodiac chinezesc 2025: Ce ne aduce Anul Sarpelui de Lemn, dupa 60 de ani