Shop
Ultimele 100 de articole

Studiu: dragostea bunicilor asigură fericirea nepoților

25 august 2016, , Vizualizări:

Se spune despre dragostea bunicilor că este fără limite și foarte răbdătoare. Aceștia nu mai au presiunea de a face față unui job și se pot dedica micuților pe care îi iubesc ca pe ochii din cap. În prezent, există studii psihologice care vin să confirme ceea ce știam despre bunici.

Un studiu al Universității Brigham Young din SUA a examinat rolul bunicilor în dezvoltarea copiilor și a confirmat că bunicii sunt cheia fericirii nepoților. “Am vrut să vedem cât de importanți sunt bunicii pentru copii așa că am pus întrebări pentru a vedea gradul de apropiere emoțională de bunici”, spune coordonatorul studiului, Jeremy Yorgason.

 

Importanța bunicilor

408 copii de clasa a patra au fost întrebați despre relația pe care o au cu bunicii lor, inclusiv dacă le cer sfatul atunci când trebuie să ia hotărâri importante și dacă pot discuta cu ei problemele pe care le au. Chestionarul a fost reluat după un an cu aceeași copii pentru a vedea cum au evoluat. Rezultatul a fost că pentru copii, bunicii sunt mai importanți decât părinții. ”Legătura emoțională dintre bunici și nepoți poate să afecteze rezultatele pe care le au copiii la școală, dezvoltarea lor psihlogică și socială”.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.