Shop
Ultimele 100 de articole

Programe educationale inovatoare pentru elevii din scoala primara

22 august 2014, , Vizualizări:
JA elevi

Elevii din ciclul primar pot dobandi inca din primii ani de scoala abilitati pentru viata, prin programele educationale Junior Achievement (JA), avand acces la o pregatire practica si la resurse inovatoare care ii ajuta sa relationeze, sa descopere lumea din jurul lor din perspective noi si sa se adapteze mai usor la realitatea economica.

Concepute special pentru elevii cu varste intre 6 si 11 ani, programele Junior Achievement pentru ciclul primar le dezvolta de timpuriu abilitati de care vor avea nevoie pentru o viata independenta. Invatatorii au la dispozitie cinci programe, cate unul pentru fiecare an de invatamant primar, pe care sa le deruleze la clasa. Lectiile cuprind activitati practice si interactive, jocurile de rol si discutii prin care copiii sunt in permanenta stimulati sa participe activ.

Ceea ce face insa ca aceste programe sa fie unice in oferta educationala este prezenta consultantilor voluntari din business la clasa. Acestia sunt profesionisti dintr-o varietate de domenii care lucreaza cu elevii activitatile din programe, in prezenta invatatorului si impartasesc din experienta lor personala si profesionala.

 

 

 

Cei mici descopera lumea in care traiesc

Programul Noi insine este conceput pentru grupa pregatitoare si clasa I. Cu ajutorul unor personaje de poveste, elevii invata ce inseamna sa muncesti, sa economisesti si sa fii activ in comunitate. Ei descopera trasaturile care ii fac unici si obiceiurile care ii ajuta sa ramana sanatosi, isi descopera calitatile, invata sa lucreze in echipa si sunt incurajati sa exploreze lumea profesionala intr-un mod creativ.

Suportul familiei este esential in dezvoltarea celor mici, de aceea e bine ca ei sa stie inca de timpuriu care sunt nevoile si dorintele fiecarui membru al familiei. In programul Familia mea, adresat elevilor din clasele I-II, copiii descopera care este rolul familiei in economia locala, cum sunt acoperite cheltuielile si care este specificul unor meserii.

Comunitatea noastra (pentru clasele II-III) este un program educational in care elevii invata cum “functioneaza” oamenii si intreprinderile dintr-o comunitate. Ei afla care sunt nevoile si dorintele grupurilor din jurul lor si invata cum pot influenta comunitatea prin vot si decizii si cum sa fie cetateni responsabili. In continuarea acestui program, elevii au ocazia sa descopere caracteristicile unui oras in cadrul programului Orasul meu (pentru clasele III-IV). Ei afla cum influenteaza oamenii viata orasului prin activitatile lor zilnice.

Economia tarii (pentru clasele IV-V) este un program in care elevii invata cum functioneaza o tara ca sistem. Ei analizeaza rolul intreprinderilor, al guvernului si al oamenilor si descopera responsabilitatile pe care si le asuma fiecare pentru dezvoltarea tarii. Copiii dobandesc astfel un comportament social activ si responsabil si invata cum pot pune in aplicare ideile si educatia lor pentru a reusi in viata.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.