Pregatirea copilului pentru olita. 10 pasi pe care trebuie sa-i urmezi - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Pregatirea copilului pentru olita. 10 pasi pe care trebuie sa-i urmezi

Cand sa invatam copilul la olita

 

Recompensa va poate ajuta in “antrenamentul” cu olita

O imbratisare, o gadilare, un pupic, o fraza de lauda pot fi tot atatea incurajari pentru ca un copil sa fie tentat sa incerce olita si sa renunte la scutece.

Foarte important! Nu-l certati cand face pe el, ci laudati-l cand a utilizat olita!

 

 

Daca face la olita ziua, asta nu inseamna ca nu va uda patul noaptea

Chiar daca s-au obisnuit cu olita pe timpul zilei, noaptea e cu totul alta situatie. Desi este posibil sa nu aveti nici un fel de “accident” in timpul somnului, nu va ingrijorati daca face pe el noaptea. Medicii spun ca este ceva normal daca pana la varsta de 5 ani copilul se mai scapa pe el in timp ce doarme.

 

 

Nu incepeti antrenamentul cu olita daca au intervenit alte schimbari majore

Daca v-ati schimbat locuinta, ati mutat copilul la alta gradinita, a venit pe lume un fratior sau o surioara, s-a mutat la voi o ruda etc., atunci nu e momentul potrivit sa incepeti si antrenamentul cu olita. E si asa o modificare a rutinei copilului, pentru a incerca sa-i mai introduceti un alt stres. Lasati-l sa se obisnuiasca cu noua conjunctura inainte de a incepe invatarea cu olita.

 

 

Un alt lucru pe care ar mai trebui sa il luati in considerare cand incepeti invatarea copilului cu olita este aspectul acesteia. Daca cel mic nu este atras de forma, culoare etc., poate da inapoi. De asemenea, nu incercati sa puneti copilul pe olita daca observati ca are probleme de constipatie sau infectii urinare. Pentru ca poate asocia durerea cu utilizarea olitei. Si nu va mai fi tentat sa o incerce multa vreme.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 06/08/2017