Minimalismul nu este doar pentru adulți. Dacă vrei ca într-o zi copiii tăi să consume în mod conștient, ar fi bine să începi să-i educi de la o vârstă fragedă, învățându-i (sau cel puțin încercând să-i înveți) ce înseamnă minimalismul. Copiii nu au nevoie de multe haine copii, mai ales că aceștia cresc repede, de aceea este important să aibă o garderobă bine busă la punct, cu tricouri, bluze, pantaloni, trening băieți și fete, dar și lenjerie de corp, pe care să le schimbați odată cu înaintarea în vârstă.
Copiii consumă prin tine, pentru că tu ești cel care are puterea de decizie și care deține sforile. În același mod în care ați face-o pentru propria garderobă, gândiți-vă cum să construiți o garderobă corectă și responsabilă pentru copiii dumneavoastră. De acum înainte, misiunea ta este și de a-i sensibiliza pe cei mici.
De ce să limităm garderoba copiilor?
1. Copiii cresc repede. Atât de repede încât uneori nici nu au timp să poarte toate acele haine copii din garderobă. Depozitarea hainelor care nu vor fi purtate niciodată este total inutilă.
2. Copiii poartă întotdeauna același lucru, și anume hainele lor preferate, fie că este vorba despre un trening băieți sau o rochie fetițe. Pentru majoritatea copiilor, o piesă de îmbrăcăminte este în principal utilitară. Este folosită pentru a ne încălzi, pentru a ne proteja de ploaie, pentru a alerga mai repede (nu ați auzit niciodată de adidași care aleargă mai repede?).
3. Prin limitarea numărului de haine copii, limităm și timpul petrecut cu depozitarea hainelor curate, cu pregătirea valizelor atunci când vrem să plecăm într-o excursie, dar mai ales cu alegerea ținutei potrivite pentru ziua respectivă. Atunci când copiii au o imagine de ansamblu mai bună a garderobei lor, le ia mai puțin timp să aleagă. Acest lucru economisește timp în fiecare zi.4. Limitarea spațiului dedicat depozitării hainelor înseamnă eliberarea de spațiu pentru joacă în dormitor. Economie de spațiu garantată.
Cum limitați garderoba copiilor?
1. Organizați garderoba copilului dvs. punând tot ce este prea mic într-o pungă (pentru a fi vândut sau dăruit) și tot ce are găuri sau pete într-o altă pungă (pentru a fi aruncat sau reciclat).
2. Faceți o listă cu ceea ce îi lipsește copilului și respectați această listă pe cât posibil. Numărați cu exactitate și lucrați în funcție de sezon, deoarece acestea își vor fi schimbat dimensiunea de la un an la altul.
3. Dacă copilului tău îi place foarte mult să aleagă hainele, lasă-l să aleagă 2 sau 3 piese în timpul unei ieșiri speciale cu mama sau cu tata, în rest, limitează numărul de haine cumpărate.
4. Gândiți-vă la garderobă ca la un întreg și nu piesă cu piesă. Hainele ar trebui să se potrivească ușor între ele în ceea ce privește culoarea și modelul.
5. Alege haine copii de calitate mai ales pentru pantofi și paltoane. Încercați să alegeți materiale și mărci ecologice. Puteți găsi trening băieți sau rochii fetițe din sticle reciclate sau bumbac organic.
6. Mergeți acasă și probați hainele pe copilul dumneavoastră înainte de a scoate etichetele, astfel încât să le puteți da înapoi în cazul în care nu se potrivesc sau mărimea nu este potrivită. Acest lucru vă oferă, de asemenea, posibilitatea de a vă gândi de două ori la alegerile dumneavoastră. Nu uitați, nu depozitați haine de care nu sunteți prea sigur sau haine prea mari care ar putea fi folosite mai târziu. Spălați hainele pe care le-ați ales și aranjați-le în garderobă, asigurându-vă că fiecare articol vestimentar își găsește locul și că dulapul rămâne clar și lizibil.
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua