Shop
Ultimele 100 de articole

Nu s-a obisnuit cu noul program scolar? Sfaturi pentru parinti

17 noiembrie 2018, , Vizualizări:
incepe scoala - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - school-2051712_1920

Au trecut aproximativ doua luni de cand a inceput scoala, iar unii copii inca nu s-au obisnuit cu noul programul. Daca si copilul tau face parte din aceasta categorie, aceste sfaturi sunt pentru tine.

 

 

Copii prescolari

Problema: Pana acum, viata copiilor se desfasura in jurul familiei. Apoi, dintr-o data, se regasesc in mijlocul altor copii, cu alte reguli, cu alti adulti.

Solutia: In primul rand, pastreaza-ti calmul. Agitatia si anxietatea sunt contagioase. Programeaza mai multe intalniri cu prieteni care au copii si incurajeaza-l sa stea mai mult timp fara tine. Asigura-l ca este bine si in siguranta si la gradinita, cand nu esti tu langa el.

 

 

Copii scoala primara

Problema: La scoala situatia este alta decat la gradinita. Invatatorii au asteptari mai mari, ei au de invatat tabla adunarii, tabla inmultirii, au teme.

Solutia: In primul rand copiii ar trebui sa stie ca invatatura va contribui la succesul scolar. Temele ii vor ajuta sa descopere lucruri noi. Din greseli vor invata ce sa faca data viitoare si cum sa fie perseverenti. Jocurile cu zaruri sau cu carti pot fi foarte bune pentru a invata tabla adunarii.

 

 

Copii scoala gimnaziala

Problema: Gimnaziul presupune teme mai complicate, materii mai multe.

Solutia: Invata-l sa se organizeze, sa-si stabileasca prioritatile, sa isi tina sub control stresul. Invatarea unui instrument poate fi foarte utila in gestionarea stresului. De asemenea, jocurile video il pot invata ca pentru a trece la urmatorul nivel are nevoie de cunostinte si de perseverente.

Problema: Hormonii si romantismul incep sa-si faca de cap, apar temerile legate de examene si inscrierea la liceu.

Solutia: Iti trebuie multa diplomatie. Povesteste despre intamplarile tale ca adolescent. Nu au nevoie doar de situatii cu happy end, ci si de intamplari care te-au stresat si din care ai avut ceva de invatat. Incurajeaza-l sa se inscrie in cluburi sportive sau de aptitudini pentru a capata incredere in fortele proprii, lucru ce-i va fi de ajutor la examene.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax