Momente grele pentru familiile copiilor cu autism în carantină. Ce sfaturi are psihologul - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Momente grele pentru familiile copiilor cu autism în carantină. Ce sfaturi are psihologul

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Momente grele pentru familiile copiilor cu autism în carantină. Ce sfaturi are psihologul
autism-sfatulparintilor.ro - pixabay_com - 2457327_1920

Viața părinților unui copil cu autism se schimbă complet din clipa diagnosticului, în sensul că aceștia trebuie să se adapteze nevoilor copilului lor, găsind soluții să îl invețe ceea ce are nevoie în modul în care poate el să învețe și să accepte că pentru recuperare copilul are nevoie de implicarea lor 100%. Monica Zincă, specialist în lucrul cu copiii cu nevoi speciale și familiile lor oferă următoarele informații.

  1. Ce înseamnă asta?
  2. Vin în întâmpinarea nevoilor familiilor copiilor cu nevoi speciale prin câteva sugestii:

Monica Zinca, Psihoterapeut și psihopedagog cu o experiență de peste 14 ani în lucrul cu copiii cu nevoi speciale și cu familiile acestora:

Autismul este o tulburare pervazivă de dezvoltare (adică afectează întreaga viață a persoanei cu acest diagnostic), nu o boală psihică ce se poate trata doar prin medicație psihotropă.

Ce înseamnă asta?

Înseamnă că orice copil diagnosticat cu autism are nevoie de educație specială pentru a dezvolta abilități pe care un copil tipic le dezvoltă natural, printr-un proces natural de educație: mediul în care crește, familia, grădinița, școala, prietenii, cunoștințele etc.

Citește continuarea pe Qbebe: https://bit.ly/2RVabHS

Data articol: 21/04/2020