Atunci cand vine vorba despre bunastarea bebelusului, orice parinte incearca, in mod firesc si natural, sa faca tot ce-i sta in putinta pentru a-i asigura copilului o viata frumoasa. Ne gandim, inca dinainte ca micutul sa fi venit pe lume, ce produse sa alegem pentru ca viata lui in noul mediu sa fie confortabila si placuta, motiv pentru care suntem intr-o continua cautare. Daca ai ales deja un patut si un carucior, articole esentiale inca din primele zile de viata, poti sa te orientezi spre un articol care a devenit astazi mai mult decat un moft: leaganul pentru bebelusi sau balansoarul pentru bebelusi.
Leaganul pentru bebelus, ca sa-si aminteasca de viata intrauterina
Dupa cum probabil deja stii, majoritatea bebelusilor reusesc sa adoarma doar daca sunt leganati sau plimbati. Aceasta este o obisnuita formata in cele 9 luni din pantecul mamei, cand viata lor a fost o continua leganare. Pentru ca proaspetele mamici sa fie scutite de plimbarile interminabile prin casa atunci cand se simt epuizate sau cand au treaba, un articol care face parte din categoria leagane copii, indiferent daca este un leagan sau un balansoar, este mai mult decat necesar. In functie de modelul ales, copilul se poate bucura de vibratii care-i ofera confort, leganare lina sau balansare care-l vor ajuta sa stea linistit pana cand mama se poate ocupa de el.
In general, exista doua mari categorii de balansoare pentru bebelusi:
– Balansoare tip sezlong
– Balansoare tip leagan
– Balansoare multifuntionale
– Balansoare tip jumper.
Te mai poate interesa: 7 trucuri anticolici testate de mamici
Astazi, achizitionarea unui leagan pentru bebelus face viata parintilor mult mai usoara si a copilului mult mai placuta.
Iata cateva motive pentru care un leagan sau balansoar pentru bebe ar trebui sa se regaseasca si pe lista de cumparaturi:
– poate fi folosit inca din primele zile de viata, pana la varsta de 9 luni sau chiar mai mult (unele modele pot sustine o greutate mai mare, astfel ca cel mic se poate bucura de balansoar chiar dupa ce a trecut de varsta de 18 luni)
– ii ofera copilului un spatiu confortabil si sigur
– are rol de a-l ajuta pe cel mic sa se relaxeze si sa se simta bine (prin vibratii si leganare)
– poate fi folosit atat in casa cat si afara
– majoritatea modelelor dispun de tehnologii care-i ofera celui mic siguranta, relaxare si confort
– este confectionat din materiale placute la atingere, potrivite pentru pielea sensibila a copilului
– ii ofera celui mic momente de distractie si multe zambete (prin jucariile atasate, culorile vii si melodiile placute).
Nu rata nici: Pozitii alaptare. Cum se face atasarea corecta la san
La ce sa te uiti cand alegi leaganul pentu bebelus
Pentru ca varietatea modelelor poate bulversa atunci cand vrei sa alegi un leagan sau un balansoar pentru puiutul tau, iata la ce ar trebui sa fii atent:
– siguranta: balansoarul trebuie sa dispuna de sistem de prindere, astfel incat cel mic sa nu poata sa cada din acesta in timp ce se misca
– confortul: materialele din care este realizat balansoarul trebuie sa fie calitative, placute la atingere. In plus, balansoarul trebuie sa dispuna de pernite groase, de diferite dimensiuni, pentru ca bebelusul sa se simta bine atunci cand este asezat in el
– distractia: majoritatea balansoarelor dispun de bara cu jucarii, cutiuta muzicala si diferite viteze pentru vibratii, astfel incat cel mic sa nu se plictiseasca, deci orienteaza-te spre acestea.
Imagine de Sylvie Tinseau de la Pixabay
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?