Este aproape imposibil sa ne gandim la copii si la jocuri ca la doua elemente separate. Desi stim ca joaca este o parte esentiala a copilariei, adesea ne gandim la ea ca la ceva nesofisticat, ca la o treaba de copii. Cu toate acestea, cand intalnim un copil caruia nu-i place sa se joace, ne alarmam. Te-ai intrebat vreodata de ce?
Copiii comunica prin joc. Este modul lor de a interactiona, de a exprima emotii si de a impartasi experiente cu altii. Pe masura ce copilul creste, isi va face loc vorbirea, dar pentru mult timp, jocul va fi cel care va predomina, ca mijloc de exprimare.
Prin joc, copiii exploreaza lumea exterioara, care este atat de noua pentru ei, creandu-si in acelasi timp propria lume interioara si construindu-si o idee despre cine sunt ei. In plus, desi poate parea evident, joaca produce multa placere si distractie!
Jocul – mai mult decat o distractie
Sa luam un exemplu. O fetita este internata in spital si trebuie sa i se ia sange pentru o serie de analize. Fetita plange si se opune. Dupa un timp, o asistenta se apropie de micuta si ii spune ca va intepa un ursulet de plus, care s-a imbolnavit si care are nevoie de tratament. „Oh, a durut un pic, dar s-a terminat”, spune ea. Asistenta ii spune fetei ca ursuletul se simte bine si ca acum se poate intoarce in camera in care se afla si celelalte jucarii.
Citeste continuarea pe COPILUL.RO
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua