Ești părinte? Foarte bine… pentru tine! Este important că ai depășit spaimele și neîncrederea în propria capacitate de a crește un copil și că ți-ai asumat imensa responsabilitate de a educa. Fiindcă, de fapt, fără ștat de plată și fără carte de muncă, asta suntem noi, părinții: niște educatori. Atenție! EDUCATORI, nu dresori! Și spunem „dresori” pentru că, din această echilibristică extrem de delicată, deseori suntem înclinați să alegem varianta nepotrivită, cea a autorității impuse cu orice preț, ignorând ceea ce, altfel, afirmăm plini de importanță: „o fac pentru binele copilului”! Oare?
Într-o societate în care majoritatea familiilor încă își cresc copiii după „zicale” precum „bătaia e ruptă din rai” sau „unde dă mama, crește”, faptul că, uneori, părintele este cel care trebuie să înveţe, și nu neapărat copilul, pare un status inacceptabil. Totuși, Creative Publishing încearcă să le ofere părinților care doresc să-și impună autoritatea „cu știință”, fără să-și agreseze sau fără să provoace traume copilului și părinților care vor să „își ajute” copiii să treacă peste crizele de furie (altfel normale și cât se poate de necesare la vârstele foarte mici), o nouă colecție de „minighiduri”.
Creative, inteligente, izvorâte din experiența de viață și profesională a unor reputați psihologi, pedoterapuți și medici francezi, sfaturile și soluțiile pentru situații reale prezentate în aceste cărți devin un real ajutor în a educa.
Primele două titluri („Cum să îți ajuți copilul să treacă peste accesele de furie” și „Cum să-ți faci copilul să te asculte”) aduc în fața cititorilor-părinți două aspecte deosebit de importante în relația pe care o vor cultiva cu copiii lor: accesele de furie, respectiv autoritatea.
Pornind de la situații reale, trecând prin o serie de concepte și formule științific acceptate precum „furia cauzată de frustrare”, „furia cauzată de suferință”, „comportamentul de împotrivire/ opoziție”, „teribilul 2” (ca apogeu al vârstei la care furia devine o manifestare obișnuită, frecventă) și încheindu-se cu întrebări adresate experților și sfaturi oferite de aceștia, volumele colecției „Minighiduri pentru toți părinții” oferă cea mai modernă variantă de educație non-violentă accesbiliă pe piața românească a lucrărilor de profil. Structurate pe trei categorii de vârstă (1-3 ani, 3-6 ani și 6-10 ani), ghidurile conțin, de asemenea, pagini de soluții practice și eficiente, într-o rubrică intitulată „testat și aprobat”!
Pentru a ne propune un pachet complet de soluţii, editura Didactica Publishing House oferă şi colecţia „Micii filozofi”. Destinată copiilor peste 3 ani, dar și părinților lor, fiecare dintre cele 4 cărţi ce alcătuiesc seria („De ce merg la şcoală ? ”, „De ce nu pot face ce-mi place?”, „Spune-mi, mami, eu de ce exist?” şi „Spune-mi, tati, de ce mă iubeşti?”) răspunde unor întrebări filozofice pe care le pot descifra împreună, citind această colecţie.
Autorul, Oscar Brenifier, doctor în filosofie la Universitatea din Sorbona, a publicat numeroase cărţi în acest domeniu, inclusiv colecţia de faţă, Philozenfants, de la Editura Nathan, care a fost tradusă în peste douazeci şi cinci de limbi.
De cele mai multe ori, părinții fie dau răspunsuri complicate, pe care copilul nu le înțelege, fie nu prea știu ce să răspundă. Important este ca de fiecare dată copilul să fie ascultat cu atenție și să primească un răspuns care, de ce nu, poate să fie căutat și descoperit, alături de cel mic între paginile acestor cărţi.
Cele două colecţii fac parte din kitul de parenting „Fii supererou pentru copilul tău!” pe care le găsiţi cu o reducere de 30% pe site-ul DPH.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?