Nu mai este mult si clopotelul incepe sa sune din nou pentru scolari. Dupa inceperea scolii este posibil ca problemele de sanatate sa inceapa sa apara. Iata cateva neplaceri la care mamele trebuie sa gaseasca solutii.
1. Copilul meu are paduchi! Ce e de facut?
Desi pare greu de crezut, in secolul XXI inca mai exista paduchi. Si odata intrati in colectivitate, mai ales in clasele suprapopulate, copiii sunt expusi unui risc major. Cereti ajutorul medicului sau farmacistului. Ei va vor putea recomanda tratamentul, de obicei pe baza de silicon, care omoara paduchii si ouale acestora, prin blocarea cailor respiratorii. Verificati toti membrii familiei. Este posibil ca si ceilalti sa fi luat, chiar daca nu prezinta mancarimi.
2. E tot timpul racit! Cum il pot imuniza?
Adultii racesc, in medie, de 2-3 ori pe an, in timp ce un copil se poate imbolnavi chiar si de 10 ori. Si asta pentru ca fie este expus la multi factori de infestare in scoli si gradinite, fie n-a mai fost pana acum in colectivitate si nu s-a imunizat la multi virusi.
Prevenirea racelii sau gripei este foarte importanta! Puteti sa-i intariti copilului sistemul imunitar cu o alimentatie sanatoasa, cu exercitii fizice regulate, iaurturi probiotice. De asemenea, stresul poate fi un factor de slabire a imunitatii, dar si lipsa somnului. Daca obisnuiti sa fumati, evitati sa faceti asta in preajma copilului. Cat despre vitamine, medicamente si suplimente alimentare, consultati medicul pentru a vi le prescrie pe cele mai potrivite pentru copilul vostru. De asemenea, invatati-l sa se spele des si temeinic pe maini cu apa si sapun.
3. Cum scap de veruci si cum sa previn infestarea copiilor mei?
Verucile seamana putin cu bataturile, dar nu sunt. De fapt sunt niste leziuni foarte contagioase. Cereti sfatul medicului specialist. El va hotari gradul de contagiozitate si tratamentul cel mai potrivit. Cat despre prevenire, este indicat sa invatati copiii sa nu atinga verucile altora sau chiar pe ale lor. Virusul poate fi transmis foarte usor de la un punct la altul prin scarpinat, de exemplu.
4. Copilul meu nu se poate trezi dimineata. Cum depasesc aceasta problema?
Cei mici trec des prin perioade in care au nevoie de mai mult somn, mai ales in perioada de crestere. Acest fenomen apare in special la adolescenti. Daca are probleme cu trezitul de dimineata, trimiteti copilul mai devreme la culcare, astfel va avea timp sa doarma suficient. Daca nici in weekend nu a reusit sa vina „la zi” cu somnul, atunci ar fi cazul sa cereti sfatul medicului. Este posibil sa fie vorba de o anemie. (Sursa: goodtoknow.co.uk)
foto: Pixabay.com
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie