Shop
Ultimele 100 de articole

Importanta imaginatiei la copii

12 octombrie 2020, , Vizualizări:

Imaginatia si increderea in sine

Increderea in sine este un alt aspect care se poate dezvolta cu ajutorul imaginatiei. Atunci cand un copil se joaca si isi imagineaza ca este un erou, spre exemplu, isi imagineaza si toate puterile pe care le detine respectivul personaj. Important este faptul ca nu preia doar ”puterile” pe care le detine acel erou, ci si trasaturile sale de caracter. 

Dat fiind faptul ca cel mic nu are mult control asupra vietii sale, in general, va avea tendinta de a imita acel erou si de a-si insusi puterea de a influenta orice, lucru care ajuta la dezoltarea increderii in sine, in potentialul si abilitatile sale.

Imaginatia si dezvoltarea intelectuala

Nu in ultimul rand, imaginatia stimuleaza dezvoltarea intelectuala. Un copil care este capabil sa vada un castel de nisip acolo unde e doar nisip sau care poate vedea o placinta acolo unde este doar noroi este un copil care incepe sa gandeasca si sa opereze cu simboluri. Imaginatia reprezinta inceputul gandirii abstracte.

Cand ajunge la scoala, va fi necesar sa utilizeze simboluri pentru a invata, va trebui sa inteleaga ca literele reprezinta sunete, cifrele reprezinta grupe de obiecte si asa mai departe. Simbolurile sunt peste tot in jurul nostru, iar utilizarea unei gandiri abstracte este necesara pentru oameni.

Imaginatia este foarte importanta in dezvoltarea copilului si chiar a adultului. Pe langa toate aceste motive relevante descrise anterior, exista inca unul pe care orice parinte trebuie sa il ia in considerare: imaginatia este o metoda adecvata de distractie, fie ca cel mic se joaca impreuna cu prietenii sai, singur sau cu parintele.  Asadar, noi te sfatuim sa sprijini dezvoltarea imaginatiei inca din perioada copilariei prin diverse jocuri si activitati creative.

Sursa: Bebebliss.ro

Imagine de nugroho dwi hartawan de la Pixabay

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.