Shop
Ultimele 100 de articole

Generatia alfa = copiii nascuti dupa 2010, cei care vor schimba lumea

15 mai 2018, , Vizualizări: 942
Generatia alfa
Generatia alfa, cea a copiilor scolari din prezent, este considerata drept generatia care a suferit cea mai mare transformare pe plan social. Ce spun studiile si oamenii de stiinta despre copiii nascuti dupa 2010 iti explicam in detaliu in continuare. Pregateste-te sa fii surprins.
Ce este generatia alfa
Futuristul, demograful si vorbitorul TEDx, Mark McCrindle, conduce campania care desemneaza toti copiii nascuti dupa anul 2010 drept parte din generatia alfa. Conform acestui specialist, la nivel global se nasc in fiecare saptamâna inca 2.5 milioane de copii alfa.
Echipa sa si-a pus prima oara intrebarea ce urmeaza dupa generatia Z. Astfel, in anul 2005, el a efectuat un sondaj national in Australia cerând respondentilor sa se gândeasca la potentiale denumiri. A rezultat denumirea de alfa, care parea sa se potriveasca in mod natural. De exemplu, disciplinele stiintifice, precum meteorologia, s-au mutat adesea la alfabetul grecesc dupa epuizarea alfabetului roman sau a numeralelor arabe. Exista desigur si alte variante posibile care pot fi luate in considerare, precum generatia Tech, nativii digitali si generatia net.
Acesti copii vor creste cu iPad-urile in mâna, nu vor putea trai fara un smartphone si vor avea abilitatea de a transfera un gând in mediul online in decurs de câteva secunde. Schimbarile tehnologice masive, printre altele, fac ca aceasta generatie sa fie cea care a suferit cele mai mari transformari, conform lui Mark McCrindle. Acesta subliniaza urmatoarele aspecte: „in trecut, individul nu avea efectiv niciun fel de putere. In prezent, individul are un control imens asupra vietii sale prin capacitatea de a folosi la avantaj maxim lumea inconjuratoare. Tehnologia, intr-un fel, a transformat asteptarile interactiunilor noastre.”
Toate persoanele cu vârsta mai mica de 8 ani intra in categoria alfa, la fel ca si cei cu vârsta mai mica de 15 ani (care vor veni pe lume pâna in anul 2025) – aceasta este anvergura standard pe care a luat-o in considerare Mark McCrindle. Spre deosebire de generatiile anterioare, care pur si simplu au utilizat tehnologia, cei din alfa isi vor petrece cea mai mare parte a anilor de formare complet scufundati in ea. Chiar si noile tehnologii au fost transformate; nu mai este vorba doar despre e-mail, ci despre mesaje instant. Nu mai este vorba doar despre distribuirea online a unui document, ci de vloguri.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu