Educaţie copii: 20 de vorbe sau fapte ale părinţilor care induc copiii în eroare - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Educaţie copii: 20 de vorbe sau fapte ale părinţilor care induc copiii în eroare

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Educaţie copii: 20 de vorbe sau fapte ale părinţilor care induc copiii în eroare
vorbe sau fapte ale părinţilor - sfatulparintilor.ro - piqsels.com-id-frjtb

Pentru fiecare părinte în parte, capitolul “educaţie copii” este primordial. Toţi părinţii îşi doresc să fie admiraţi prin exemplul de educaţie a copiilor lor. Iar educaţia copiilor este unul dintre cele mai grele examene pe care trebuie să le dea părinţii. Pentru că de ei depind dezvoltarea frumoasă şi armonioasă a copiilor, adulţii de mâine, şi viitorul societăţii.

Este cunoscut faptul că foarte importantă în reuşita educaţiei unui copil este consecvenţa si coerenţa dintre vorbe şi fapte. Copiii nu fac neapărat ce le spunem să facă, ci fac ceea ce văd la noi că facem. Puterea propriului nostru exemplu, bun sau rău, îi urmăreşte toată viaţa.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

În acest context, iată un top 20 de vorbe sau fapte pe care părinţii le fac şi care îi induc în eroare pe copii, iar părinţii nu-şi dau seama că astfel, cei mici nu mai ştiu ce e bine şi ce e nu.

Educaţie copii – despre cum te porţi cu ceilalţi

1. Ţipi în timp ce-i spui copilului că nu e frumos să ţipe.

2. Îi spui copilului că este periculos să vorbească cu străinii şi, totuşi, îl forţezi să-i spună la revedere vânzătoarei de la alimentara.

3. Îi spui că nu trebuie să lase pe nimeni să-l atingă, dacă nu se simte confortabil, şi, totuşi, îi permiţi mătuşii tale care-l vede cel mult o dată pe an, să-l ia în braţe, chiar dacă copilul nu vrea.

4. Îi spui copilului că n-ai un leu pentru bomboane şi după 5 minute îţi cumperi o cafea de 5 lei.

5. Îl înveţi să-şi împartă jucăriile, însă dacă-ţi cere telefonul mobil nu-l laşi să se joace cu el.

6. Când loveşte sora/fratele sau pe altcineva, îl tragi de-o parte, îi spui că nu este frumos să lovească oamenii, iar apoi îl loveşti şi tu.

Citeste si: 26 vorbe de duh ale tatilor catre fiicele lor

Educaţie copii – despre perseverenţă

7. Îl înveţi că nu trebuie să renunţe la a face lucruri, chiar dacă nu-i plac, pentru că este important să fie perseverent şi insistent, dar, totuşi, îi spui să înceteză să-ţi mai ceară una şi alta pentru că este supărător când este aşa de insistent.

8. Îi spui să nu mănânce acum (când îi este foame) pentru ca îşi strică pofta de mâncare pentru mai târziu (când este ora mesei).

9. Îi spui că nu poţi să faci ceva în momentul în care îţi cere ceva anume pentru că eşti în mijlocul unei activităţi, însă te superi dacă tu îi ceri ceva şi îţi spune că nu are timp că este în mijlocul unui joc.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 13/09/2021