E geu sa te gandesti uneori sa-ti imbratisesi copilul atunci cand nu are un comportament frumos. Noi am fost invatati sa pedepsim, sa eliminam jucariile, sa ignoram ceeea ce spune copilul.
Dar gandeste-te ca atunci cand ai avut o zi groaznica la serviciu sau te-ai certat cu partenerul dintr-un motiv banal, tot ce ti-ai dorit cu adevarat a fost o imbratisare sau o vorba buna.
Ai cerut o imbratisare? Daca da, atunci tot ce ar trebui sa faci este sa comunici cu partenerul tau. Daca nu te-ai intrebat, gandeste-te de ce? Poate ca ceea ce ai nevoie nu ti-a trecut prin minte. Poate ca ai fost prea nervos pentru a intreba.
Cand te afli intr-un moment mai greu sau esti mai stresat, este mult mai greu sa gandesti rational. Cand te gandesti la copiii tai si la modul in care isi dezvolta lobul prefrontal (partea care face multe planificari si ia decizii), este logic ca acestia au mult mai multe dificultati in a se exprima calm cand sunt supusi stresului.
Ca adulti, ai abilitati verbale si un creier mai dezvoltat pentru a expima nevoile intr-un mod calm. Copiii inca dezvolta abilitatile si puterea creierului … asa ca aici, parintii si cadrele didactice ii pot ajuta pe acestia sa-si gestioneze sentimentele mai eficient.
Atunci cand oferi o imbratisare sau o vorba buna pentru a linisti copilul, nu inseamna ca cedezi in fata lui. Il ajuti sa se calmeze, astfel incat sa te poata auzi mai bine.
Citeste continuarea pe COPILUL.RO.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?