Povestile imbogatesc cultura literara a copiilor.
Trebuie sa constientizezi faptul ca prin intermediul povestilor, copilul dobandeste o adevarata cultura literara inca de la o varsta frageda. De asemenea, copilul isi imbogateste vocabularul, ajungand sa se exprime mult mai usor. S-a demonsrat faptul ca scolarii care pot sa utilizeze cuvinte si fraze mai complexe, in copilarie au citit sau le-au fost citite povesti.
Povestile transmit o morala. Fantezia poate reprezenta o reflexie a adevarului.
Cu toate ca unele personaje sau taramuri sunt magice, povestile ii invata pe cei mici despre iubire, onoare, curaj, sacrificiu, speranta, dreptate, munca. Fiecare poveste are un mesaj care odata ajuns la copil poate sa ii influenteze in bine comportamentul.
Povestile ii pregatesc pe cei mici de viata. In majoritatea povestilor exista o parte buna si o parte rea, pe care copilul invata sa le diferentieze prin intermediul actiunilor eroului si personajelor magice. Astfel, povestile reprezinta de fapt o etapa intermediara, care pregateste copii sa faca fata lumii in care traiesc.
Asadar, precum ai putut observa, pentru a creste frumos si sanatos, copiii au nevoie de povesti. Acestea reprezinta o sursa de educatie atat de valoroasa in care se poate investi inca din primii ani de viata a copilului. De asemenea, trebuie sa iei in considerare faptul ca cititul povestilor reprezinta un prilej pentru a petrece mai mult timp impreuna si pentru a intari legatura parinte-copil.
Sursa: bebebliss.ro
Credit foto: Pixabay.com
Citeste continuarea: 1 2
Această ZODIE va avea cele mai multe SATISFACȚII în 2025
Horoscop IANUARIE 2025. Ce zodii începe ANUL NOU în FORȚĂ