De ce nu ar trebui sa-ti palmuiesti copilul niciodata - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

De ce nu ar trebui sa-ti palmuiesti copilul niciodata

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » De ce nu ar trebui sa-ti palmuiesti copilul niciodata
Nu a murit nimeni dintr-o palma. Cu siguranta asta isi spun majoritatea parintilor care obisnuiesc sa-si palmuiasca din cand in cand copilul. Adevarul este insa cu totul altul, iar studii stiintifice dovedesc cat de mult rau poate face acest obicei. Iata in continuare ce au descoperit cercetatorii.
Efectele palmuirii asupra copiilor conform studiilor stiintifice
Sunt sanse mari sa-ti fi palmuit copilul si chiar si mai mari ca tu, la randul tau, sa fi fost palmuit in copilarie. Conform statisticilor, aproximativ 70% dintre parinti sunt de acord ca palmuirea constituie o pedeapsa acceptabila, iar un nou studiu sugereaza ca acest obicei este mult mai nociv decat lovirea peste fund. Studiul dateaza din anul 2016 si a fost publicat in Revista de Psihologie a Familiei.
Cercetatorii de la Universitatea din Texas si din cadrul Universitatii din Michigan au folosit datele unui numar mai mare de 150 000 de copii dintr-o perioada de peste 50 de ani pentru a concluziona urmatoarele: Palmuirea este asociata cu agresivitatea, comportamentul antisocial, probleme de sanatate mentala, dificultati cognitive, respect de sine redus si o serie de rezultate negative. In ceea ce priveste beneficiile, acestea erau complet zero – practica nu a relevat niciun efect pozitiv, insa nu mai putin de 13 efecte negative. Cea mai infricosatoare parte este reprezentata de faptul ca marea majoritate a copiilor sunt afectati in mod negativ.
Ce se intampla de fapt in urma palmuirii? Apar doua tipuri de copii cand palmuirea este forma preferata de pedeapsa: cei care isi vor corecta comportamentul si cei care nu vor raspunde la acesta. Prima categorie va continua in viata purtand mesajul ca violenta este raspunsul la rezolvarea conflictelor, in timp ce categoria din urma va cauta razbunarea in mod fatis sau in moduri mai silentioase.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Data articol: 19/06/2018