Cum sa-ti educi fiica sa aiba incredere de sine si sa fie cu adevarat fericita - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa-ti educi fiica sa aiba incredere de sine si sa fie cu adevarat fericita

fiica cu incredere de sine - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - lion-3012515_1920

4.   Ia-i ingrijorarile in serios

Daca fiica ta vine sa-ti impartaseasca o problema, chiar daca ti se pare “o prostie”, nu o ignora. Ascult-o, confera-i mediul in care sa se simta inteleasa si in siguranta, indiferent ce se petrece in viata ei. Invat-o ca are dreptul sa fie auzita si ascultata. Acest lucru va contribui la construirea increderii de sine, intrucat va sti ca grijile si sentimentele ei sunt valide si merita sa fie ajutata cand e nevoie.

Ascult-o fara sa o judeci. Nu doar ca va intari relatia parinte-fiica, dar va pune si bazele unei femei puternice.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

5.   Lauda-i reusitele

Atat fetele, cat si baietii trebuie laudati si incurajati. Totusi, la fete, este putin mai complicat. Mai ales ca exista credinta straveche ca datoria unei fete este sa arate bine nu sa-si dezvolte abilitati care n-au legatura cu cas si gospodaria. Acest mesaj trebuie sa dispara. Fetele pot face performanta atat in domeniul academic, cat si in domeniul atletic. Lauda-i fiicei tale fiecare reusita, indiferent de domeniul in care a obtinut-o.

Nu rata nici: Cum cresti un copil cu incredere in sine?

6.   Invat-o ca o relatie este importanta, dar nu mai importanta decat starea ei de bine

Pentru majoritatea oamenilor, relatia de cuplu joaca un rol foarte important in vietile lor. Nu ese nimic rau sa te indragostesti, sa iti intemeiezi o familie, sa ai prieteni. Este impamantenita ideea ca femeia trebuie sa aiba grija de bunul mers al casei, moment in care cariera este trecuta pe locul doi. Acest lucru poate duce la frustrari si depresii.

Invata-ti fiica despre relatiile sanatoase, despre casniciile fericite sic a are dreptul sa spuna NU chiar daca este vorba de prietenii ei sau chiar de propriul sot.

Sa cresti o fiica fericita si cu incredere de sine este un proces lung, care are nevoie de multa dragoste si intelegere. Ai grija ca in familia ta sa existe modelul corect pe care sa-l urmeze. Iar modelul trebuie sa fie atat de puternic incat sa contrabalanseze toate exemplele din media, scoala, anturaj. Iar cand va privi in urma spre acesti ani, din postura de adult, sa fie multumita de identitatea sanatoasa pe care i-ai construit-o.

Sursa: powerfulmind.co

foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 14/12/2021