Cum sa iti inveti copilul ce inseamna Craciunul. Semnificatia Sarbatorii dincolo de Mos Craciun si cadouri
Sarbatoarea Craciunului este una dintre certitudinile anuale din viata fiecarui om. Este o sursa mare de bucurie pentru familiile cu copii, iar copiii invata repede beneficiile pe care le au de pe urma acestei frumoase sarbatori. Cadouri, iubire, bucurie, reuniuni in familie sau cu prietenii, parinti mai toleranti si mai veseli in luna decembrie, tot acest pachet este rapid asimilat de catre copil. Craciunul este asteptat, dorit, cantat si iubit.
De cele mai multe ori, insa, in zilele noastre, agitatia, spiritul exagerat de comercializat al Craciunului ii determina pe multi parinti nici sa nu isi mai bata capul sa le explice copiilor lor ce inseamna cu adevarat aceasta sarbatoare, ce semnificatie are, alta decat aceea ca vine Mos Craciun pe horn cu sania trasa de reni si cu tolba plina de cadouri pentru copiii cuminti.
Face parte din rolul nostru de parinti sa vorbim cu copiii nostri, incepand de la o varsta la care ei pot intelege aceste lucruri, ce inseamna Craciunul.
Poti sa discuti cu copilul care sunt originile acestei sarbatori. Ce ii vei spune copilului tau va depinde ce propriul tau istoric religios si de atitudinea ta spirituala.
Cauta o carte despre povestea Craciunului, cat mai potrivita cu varsta copilului tau, si citeste-i cate putin in fiecare zi a lunii decembrie, ca sa il familiarizezi cu semnificatia acestei sarbatori a tuturor timpurilor.
Mergi cu toata familia la biserica duminica dimineata sau participa la orice actiune spirituala care se potriveste cu convingerile si credintele voastre. Multe biserici au actiuni umanitare frumoase cu ocazia Craciunului, ca sa nu mai vorbim de slujbele speciale care il pot introduce pe copil in semnificatia religioasa a sarbatorii macar atat cat sa inteleaga treptat ca aceasta nu este numai despre Mos Craciun si o noua ocazie ca el sa primeasca jucaria dorita de la mall-ul preferat.
Citeste si: Cantece si poezii de Craciun pentru copii: Cele douasprezece zile de Craciun
Invata-ti copilul ca de Craciun este o ocazie buna de a fi generos
Ajuta-l sa priveasca dincolo de propriile sale dorinte. Roaga-l sa aleaga jucarii pe care nu le mai foloseste si sa le doneze intr-o actiune de caritate sau sa cumpere impreuna cu tine alimente si sa le duca unor persoane nevoiase sau centrelor care le colecteaza pentru acestia.
Stabileste o limita financiara ferma a cheltuielilor de Craciun pentru intreaga familie.
Aceasta ii va ajuta pe copii sa creasca intelegand ca valoarea acestei sarbatori nu sta in costul cadourilor cumparate sau al placerilor facute, „in numele Craciunului”.
Incurajeaza copiii sa faca mici cadouri sau felicitari de Craciun cu mana lor, nu sa le cumpere.
Acest lucru le reintareste conceptul de a fi pozitivi si responsabili pentru darurile oferite din mana lor.
Craciunul nu inseamna televizor.
Creeaza un program de Sarbatori de asa natura incat sa nu lasi ca televizorul sa fie regele Craciunului. Adevaratul spirit al acestei sarbatori nu are nicio legatura cu mesajele si tipurile de programe ce se difuzeaza pe posturile de televiziune in zilele de Craciun. Fii selectiv cu privire la cat de mult timp petreceti in fata televizorului si cat fara tv. Gaseste un echilibru.
Promoveaza in ochii copilului tau valori sanatoase: familie, traditie, reunire si iertare.
Chiar daca familia ta nu este foarte religioasa, tot poti crea multe momente frumoase, de traditie, de spirit si suflet, pentru Craciunul familiei voastre, oferindu-i multe amintiri speciale in copilaria lui, care il vor insoti an de an tot restul vietii.
Te mai poate interesa si: Poveste de Craciun pentru suflet: De ce plange Mos Craciun
Imagine de Victoria de la Pixabay
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?