Cunosti durerea aceea suparatoare de spate pe care o resimti de fiecare data cand dormi pe o saltea de slaba calitate? Ei bine, daca o saltea le poate cauza un asemenea disconfort adultilor, imagineaza-ti cat de importanta este ea pentru bebelusi.
Acestia sunt fragili, corpul lor este inca la inceputul procesului de dezvoltare, de aceea este indicat ca atunci cand alegi o saltea de bebe, sa te asiguri ca este cea mai buna.
O saltea de calitate ii va oferi ingerasului tau un mediu confortabil pentru odihna si ii va permite o dezvoltare osoasa normala si armonioasa.
In plus, o saltea de bebelusi aleasa corect il va proteja pe micut de accidentari si reduce riscul de sindrom al mortii subite la sugari (pentru ca o saltea cu defecte poate provoca oricand un accident).
Impartirea saltelelor in functie de compozitie
Cel mai important lucru atunci cand alegi o saltea pentru copilas este materialul din compozitia acesteia. Iata care sunt principalele tipuri de saltele de pe piata si care sunt avantajele si dezavantajele acestora:
1. Salteaua pe baza de fibre organice – acest tip de saltea este indicata de majoritatea specialistilor deoarece se ventileaza extrem de bine si nu contine substante care ar putea cauza alergii bebelusilor. Daca vei alege o saltea din fibre de cocos, de exemplu, nu exista riscul ca aceasta sa mucegaiasca. Este totusi indicat sa cumperi o saltea noua, deoarece fibrele se pot deforma odata cu trecerea timpului.
2. Salteaua din spuma poliuretanica – o astfel de saltea este mai ieftina decat una din fibre naturale, dar nu este la fel de ferma si de confortabila pentru cel mic. In plus, pe timpul verii, acest model de saltea poate retine prea multa caldura.
3. Salteaua cu arcuri – da, este mai ferma decat o saltea pe baza de spuma si se aeriseste mai usor, dar este destul de grea, iar preturile pot fi destul de piperate. Atunci cand optezi pentru o astfel de saltea trebuie sa fii atenta si la parametrii sai de fabricatie (este indicat sa aiba 130-150 de arcuri, cu calibrul maxim de 15.5).
Alte elemente importante cand alegi o saltea
Atunci cand va trebui sa optezi pentru o saltea, nu este suficient sa stii ca preferi una cu fibre naturale, spuma sau arcuri. Iata la ce anume mai trebuie sa fii atenta:
1. Salteaua nu trebuie sa fie prea moale (creste riscul de sindromul mortii subite la sugari )
2. Este indicat sa alegi o husa detasabila si lavabila
3. Grosimea saltelei ar trebui sa fie intre 8 si 14 cm
4. Ai grija sa nu alegi o saltea prea mica (nu e bine sa ramana spatiu intre marginile saltelei si marginile patutului)
5. Nu alege o saltea ce nu este omologata! Toate saltelele sigure pentru bebelusi vor fi insotite de un certificat corespunzator
6. Opteaza pentru o saltea cu orificii laterale de ventilatie.
In concluzie, alegerea saltelei potrivite pentru bebelusul tau nu este o joaca de copii. Aceasta trebuie sa ii asigure confortul, sa se incadreze in dimensiunile recomandate de specialisti, sa fie bine ventilata, usor de curatat si sigura.
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua