Mulți părinți ajung să își mintă copiii cu pretexte dintre cele mai diverse pentru a coopera sau pentru a răspunde cum doresc ei la diverse solicitări. Minciunile părinților pot să determine supunere pe termen scurt, dar un studiu recent sugerează că apar efecte defavorabile când copilul devine adult.
Un studiu psihologic condus de Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore sugerează că minciunile părinților cauzează efecte nedorite pe termen lung.
Echipa de cercetare a întrebat un număr de 379 de tineri din Singapore dacă părinții lor i-au mințit când erau copii, cât de mult își mint părinții în prezent și cât de bine s-au adaptat la provocările maturității. Adulții care au raportat că au fost mințiți mai mult când erau copii au avut șanse mai mari să își mintă părinții la maturitate. De asemenea, au spus că s-au confruntat cu dificultăți mai mari în depășirea diverselor provocări psihologice și sociale. Dificultățile de ajustare includ perturbare, probleme de conduită, sentimente de vină și rușine, precum și un caracter egoist și manipulativ.
Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/39MaZ8D