Cum iti ajuti micutul sa depaseasca fricile specifice copilariei - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cum iti ajuti micutul sa depaseasca fricile specifice copilariei

copilul care are frici
  1. Arata-i de ce nu are motive sa se teama – nu uita sa explici aceste lucruri cu calm, in cuvinte pe care prichindelul le intelege. Spre exemplu, daca ii este frica de „monstrul de sub pat”, intrati impreuna in camera lui si cercetati fiecare coltisor. Ia o lanterna, lumineaza zona de sub pat si arata-i ca nu este nimeni acolo, apoi incurajeaza-l, fa-l sa se simta precum un erou care tocmai a invins un inamic. Daca ii este firca de pasari, arata-i mai intai un documentar sau cateva poze cu micile inaripate. Cand incepe sa devina curios, lasa-l sa priveasca de la distanta cateva pasari si apropiati-va treptat de ele. Fa tu primul pas mereu si vei vedea ca incet-incet te va urma
  1. Apeleaza la ajutorul unei jucarii – de multe ori, copilasul se simte mai in siguranta daca ii oferi o noua jucarie, despre care sa ii spui ca va veghea asupra lui cand tu nu poti fi langa el (de exemplu in timpul somnului). Apeleaza la o jucarie mare de plus sau la o jucarie cu lumini si melodii de leagan, la care cel mic se poate uita precum la un adevarat prieten.

In concluzie, cel mai important lucru in inlaturarea fricii copilasului tau este sa ii arati ca tu chiar ii intelegi teama. Odata ce va capata incredere in tine, te va urma si te va asculta atunci cand ii explici de ce nu are motive sa simta frica. Daca dupa mai multe incercari, prichindelul tau tot nu pare sa isi fi depasit teama, nu ezita sa apelezi la ajutorul unui psiholog. Acesta va sti cum sa aboredeze situatia si cum sa il ajute pe cel mic sa se simta in siguranta. Care este cea mai mare teama a copilului tau?

Imagine de Prawny de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 25/08/2020