Shop
Ultimele 100 de articole

Crizele de nervi la copii. Ce sa faci cand copilul isi pierde controlul

22 august 2017, , Vizualizări:
tantrum copii - crize nervi - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Daca in ciuda tuturor masurilor de precautie, copilul “explodeaza”, iata ce ai de facut.

 

1. Nu da atentie crizei

Nu incerca sa “rezonezi” cu copilul. Comportamentul asociat cu o criza de nervi nu ar trebui sa fie acceptat intr-o familie. Asa cum nu permiti unui adult nervos sa te injure, sa tipe la tine sau sa te loveasca, nici copilului nu ar trebui sa-i accepti aceste lucruri. Cand isi va “reveni” copilul se va simti rusinat de purtarea lui, iar acesta este un bun moment de a discuta si de a-i prezenta alternativele unui comportament adecvat. Cu iubire, rabdare si multe imbratisari, vei reusi.

 

 

2. Preia controlul

Cand copilul izbucneste intr-o criza de nervi, inseamna ca si-a pierdut controlul. De aceea are nevoie de un parinte calm, care sa-i arate ca stie ce face. Daca este acasa, du-l intr-un loc unde nu se poate rani si lasa-l sa se calmeze. De fiecare data cand are nervi, du-l in acelasi loc. Daca sunteti la cumparaturi, iesi din locul respectiv, chiar daca asta inseamna sa nu iti termini treaba. Daca sunteti la locul de joaca, plecati acasa.

 

 

3. Invata-l importanta cuvantului NU

Copiii sunt brilianti cand vine vorba de a obtine ceea ce vor. Daca eziti si-i faci pe plac chiar si o singura data in timpul unei crize, va repeta scena de fiecare data cand va dori cate ceva. Fii ferm si perseverent, iar copilul va realiza ca nu va obtine ce vrea printr-un astfel de comportament.

 

 

Tu ce faci cand copilul tau are o criza de nervi?

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.