Shop
Ultimele 100 de articole

Copilul-sef. Cum il scapi de atitudinile agresive

22 februarie 2019, , Vizualizări:
Copilul vorbeste urat

Intalnim tot mai des copii care vor sa le dea tuturor porunci, care isi doresc ca toata lumea sa stea in slujba lor. Uneori, fara sa ne dam seama, chiar noi parintii suntem cei care le favorizam acest comportament, urmare a faptului ca avem mereu grija sa nu ii contrazicem, ii laudam si ii alintam continuu.

Tipologia “printisorului” sau a “copilului-sef” a devenit tot mai frecventa. Motivul se regaseste in atitudinea parintilor, care reusesc cu greu sa le spuna un “NU” hotarat copiilor.

Iata ce spun psihologii ca ar trebui sa facem ca sa il dam jos de pe tron pe micul print:

Nu esti un parinte rau daca ii refuzi ceva

Uneori ni se pare un chin sa ii refuzam copilului un anume lucru care l-ar putea multumi. Asta nu inseamna ca trebuie sa spunem DA la tot ceea ce cere, dar nici ca trebuie sa spunem NU la orice isi doreste.

 

Stabileste limite, dar fara prea multe explicatii

De cand era micut, copilul ar trebui sa inceapa sa cunoasca nu doar realitatea care il inconjoara, ci si limitele realitatii. Iar aceste limite le experimenteaza prin acei NU pe care un parinte ii spune. Explicatiile vizavi de interictii se dau o data, dupa care trebuie sa avem si curajul sa impunem deciziile luate, fara a dezbate prea mult.

 

 

Citeste continuarea pe COPILUL.RO

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.