Shop
Ultimele 100 de articole

Copilul meu are cosmaruri. Ce e de făcut

30 ianuarie 2019, , Vizualizări:

Copilul tău are cosmaruri? Se trezește noaptea speriat și ți-e greu să-l faci să stea singur în cameră pe întuneric? Iată câteva soluții de la specialistul nostru pentru această situație neplăcută.

Dacă micuțul tău are coșmaruri, nu e nici cazul să te îngrijorezi prea tare, dar nici nu ar trebui să treci suferința lui cu vederea sau să-i spui că nu e nimic. ”Visele din timpul noptii sunt mesaje din subconstient, potențate de temerile din viața reală și de dorințele neîmplinite”, observă psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu, adăugând: ”ele sunt simboluri ale tensiunilor emoționale pe care fiecare dintre noi le are. Unii nu știm cum să le gestionăm, alții nici măcar nu le conștientizăm. Iar copiii sunt cei mai vulnerabili, pentru că ei nu știu să exprime întotdeauna în cuvinte ceea ce îi neliniștește”.

Trăiri negative exprimate prin coșmaruri

”Trăirea negativă este mai acută la copii și, prin urmare, și coșmarurile sunt mai înfricoșătoare”, spune specialistul. ”Perspectiva lor asupra realității nu este atât de exactă, ca în cazul adulților. La ei, fantezia se combină adeseori cu realitatea. De aceea, ei sunt mult mai înspăimântați în cazul unui vis urât. Dacă știi că ai un copil ușor impresionabil, care are coșmaruri, lasă-i o lumină de veghe peste noapte. Nu folosi televizorul în acest scop, pentru că imaginile în mișcare sunt percepute de cortex prin pleoape ca niște umbre și sunt eronat interpretate. Astfel, stimulează apariția coșmarurilor”, te avertizează Cristina.

Cele mai frecvente coșmaruri la copii

Chiar și copiii de doi ani pot avea coșmaruri, dar, în general, acestea încep să apară între trei și șase ani. Se estimează că 10 până la 50 % dintre copiii de această vârstă au coșmaruri și acestea îi deranjează pe ei, dar și pe părinții pe care îi trezesc.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu