Copilul tău are cosmaruri? Se trezește noaptea speriat și ți-e greu să-l faci să stea singur în cameră pe întuneric? Iată câteva soluții de la specialistul nostru pentru această situație neplăcută.
Dacă micuțul tău are coșmaruri, nu e nici cazul să te îngrijorezi prea tare, dar nici nu ar trebui să treci suferința lui cu vederea sau să-i spui că nu e nimic. ”Visele din timpul noptii sunt mesaje din subconstient, potențate de temerile din viața reală și de dorințele neîmplinite”, observă psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu, adăugând: ”ele sunt simboluri ale tensiunilor emoționale pe care fiecare dintre noi le are. Unii nu știm cum să le gestionăm, alții nici măcar nu le conștientizăm. Iar copiii sunt cei mai vulnerabili, pentru că ei nu știu să exprime întotdeauna în cuvinte ceea ce îi neliniștește”.
Trăiri negative exprimate prin coșmaruri
”Trăirea negativă este mai acută la copii și, prin urmare, și coșmarurile sunt mai înfricoșătoare”, spune specialistul. ”Perspectiva lor asupra realității nu este atât de exactă, ca în cazul adulților. La ei, fantezia se combină adeseori cu realitatea. De aceea, ei sunt mult mai înspăimântați în cazul unui vis urât. Dacă știi că ai un copil ușor impresionabil, care are coșmaruri, lasă-i o lumină de veghe peste noapte. Nu folosi televizorul în acest scop, pentru că imaginile în mișcare sunt percepute de cortex prin pleoape ca niște umbre și sunt eronat interpretate. Astfel, stimulează apariția coșmarurilor”, te avertizează Cristina.
Cele mai frecvente coșmaruri la copii
Chiar și copiii de doi ani pot avea coșmaruri, dar, în general, acestea încep să apară între trei și șase ani. Se estimează că 10 până la 50 % dintre copiii de această vârstă au coșmaruri și acestea îi deranjează pe ei, dar și pe părinții pe care îi trezesc.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua